Első több üzemmódú Yoga Tablet a Lenovótól

Kütyü Magazin - 2013. október 30.

A több üzemmódú számítógépet területén jeleskedő Lenovo most egy táblagépnél valósította meg ezt a megoldást. A több üzemmódú Yoga Tablettel a vállalat célja az volt, hogy az emberek a legtöbbet hozhassák ki a tábklagépélményből.

A korszakalkotó Yoga Tablet három egyedülálló üzemmódot kínál a hatékonyabb tablethasználathoz. A kézi, a döntött és az állvány üzemmódok révén a tablet alkalmazkodik az emberek használati szokásaihoz, nem pedig az embereket kényszeríti a technológiához való alkalmazkodásra. Ráadásul a Yoga Tablet kimagasló, akár 18 órás akkumulátor üzemidővel rendelkezik, teljes mértékben igazodva a felhasználók mobil életmódjához. 

Három üzemmód és hosszabb akkumulátor üzemidő 

Egy méret nem illik mindenkire, és ez még inkább igaz a tabletekre. A Lenovo tervezői és mérnökei három kihívást azonosítottak, amelyekkel a tablethasználók szembesülnek: elfáradnak, amikor kézben tartják és használják a tabletet; nincs önmegtámasztó szerkezet, amikor az eszköz sík felületen fekszik; és nem megfelelő a látószög asztali használatkor. Ezek a tapasztalatok inspirálták a Lenovo-t arra, hogy szakítson az egyendízájnnal, és megalkossa a Yoga Tablet egyedülálló használati módjait.

A henger alakú fogantyú révén a kézi üzemmódban a tablet kényelmesen illeszkedik a felhasználó kezébe, így a Yoga Tabletet egyszerűbb tartani, és az eszköz sokkal jobban vezérelhető, míg más tabletek két kezet igényelnek. A kézi üzemmód egyszerűvé teszi az olvasást, a közösségi oldalak látogatását és a webböngészést. Hasonlít ahhoz, ahogy az emberek a magazinokat tartják a kezükben olvasáskor.

A Yoga Tablet állvány üzemmódba alakításához egyszerűen elforgatjuk az oldalsó hengert 90 fokkal, hogy a tabletállvány a helyére kerüljön, lehetővé téve, hogy az eszköz a saját lábán megálljon egy asztalon. A felhasználók 110-től 135 fokig módosíthatják a látószöget, hogy a legkényelmesebb legyen számukra. Az állvány üzemmódban kényelmesen nézhetnek filmeket, bonyolíthatnak le videóhívásokat és kezelhetik a tízujjas érintőképernyőt mindenféle segédeszköz nélkül.

A döntött üzemmódban a felhasználók az asztalra fektethetik a Yoga Tabletet és közvetlenül gépelhetnek, játszhatnak rajta vagy szörfölhetnek az interneten egy erre leginkább alkalmas látószögben. Tovább fokozza a tartalmak gazdag élvezetét és a több üzemmódú tabletélményt, hogy a felhasználók bekapcsolhatják az eszköz érzékelő szoftverét, amely automatikusan előhozza a gyakran használt app-okat a kézi és az állvány üzemmódokban.

A Yoga Tablet több üzemmódos kialakítása nem csupán jobb felhasználói élményt kínál, az eszköz drámai mértékben megnöveli az akkumulátor üzemidőt is akár 18 órára, ami jelentősen meghaladja a tipikus tabletek használati idejét. Két nagykapacitású akkumulátor található a henger alakú fogantyúban és a legtöbb tablettől eltérően a Yoga Tablet, az általában laptopokban megtalálható akkumulátorokat használ. A Yoga Tabletről akár más eszközöket, például okostelefonokat is feltölthetünk a mellékelt USB kábel segítségével. A 10 és 8 hüvelykes modellek az MT8125-ös vagy az MT8389-es négymagos processzoron futnak, operációs rendszerük az Android 4.2. A Dolby audióval ugyancsak felszerelt Yoga Tablet erőteljes surround hangzást nyújt mind az előlapi hangszórókon, mind fejhallgatón keresztül.

Mindkét, kivételesen jól hordozható modell pehelysúlyú: a 10 hüvelykes változat 61 dekát (1,35 fontot), a 8 hüvelykes pedig 40 dekát (0,88 fontot) nyom. Nagyfelbontású, 1280x800 képpontos kijelzőt, 5 megapixeles autófókuszos hátoldali kamerát, 32 GB-ig terjedő tárolási lehetőséget, Wi-Fi-t, egyes országokban opcionálisan 3G-t, micro USB csatlakozást és a gazdag audio élményhez Dolby DS1-et kínálnak. A 10 hüvelykes modellhez opcionális Bluetooth billentyűzet vásárolható, amely fedőlapként is szolgál, és felébreszti a tabletet, ha eltávolítják, illetve elaltatja, amikor felhelyezik. Videotartalmaknak a tabletről egy TV-re való vezeték nélküli streamelésére a WD100-as adaptert választhatják a felhasználók. A Lenovo szolgáltatásportfóliót is kínál a Yoga Tablethez, amely kiterjesztett garanciát, frissítéseket és prémium technikai támogatást tartalmaz.

Árak és elérhetőségek

A 8 hüvelykes modell ajánlott felhasználói ára 84 900 forint, amely ez év végétől lesz elérhető hazánkban.

 

 

Vissza