Elképesztő: Android 4.2, négy mag és HD kijelző 82 dollárért

Farkas Norman - 2013. október 28.

Már kapható Kínában az új ár/érték arány bajnok okostelefon, mely pofátlanul olcsón, mindössze 82 dollárért kínál négymagos processzort, 1GB RAM-ot, 4,3 colos HD kijelzőt, 8 megapixeles kamerát és Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszert.

Nem meglepő módon egy kínai gyártó műhelyéből került ki a legújabb filléres droid, amely elképesztő ár/érték aránnyal büszkélkedhet.

A G2F nevű okostelefon 4,3 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású IPS érintőkijelzőt, 1,3GHz-es, négymagos MediaTek processzort, 1GB RAM-ot, 4GB bővíthető belső tárhelyet, 2200mAh kapacitású akkumulátort, valamint 8 megapixeles hátlapi és 2 megapixeles előlapi kamerát tudhat magáénak, fedélzetén pedig az Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot. És most jön a legérdekesebb rész: ezért a középkategóriás felszereltségért mindössze 499 jüant, azaz cirka 82 dollárt (kb. 17 ezer forint) kell kicsengetni.

Az egyetlen negatívum, hogy a készülék kizárólag Kínában kapható, de mindenképp bíztató, hogy már ilyen kedvező áron kaphatók jól felszerelt modellek, hiszen csak idő kérdése, s ezek válthatják fel a 120-150 dollárt kóstáló, világszerte elérhető telefonokat.

Az egyre nagyobb sikereket elérő Xiaomi például már most is kínál egy hasonló kaliberű okostelefont (Red Rice) 130 dollárért, s a friss hírek szerint nagy nemzetközi terjeszkedésre készül a vállalat, szóval olyan mértékű változások mehetnek végbe az elkövetkezendő 1-2 évben, melyek eredményeképp 100-150 dollárba kerül majd egy tavalyi csúcsmodell tudásával rendelkező kütyü.

 

 [Forrás: Unwired View]

Vissza