Google Glass kihívón dolgozik a Samsung?

Czipperer Dia - 2013. október 25.

Egy újonnan felszínre került szabadalom szerint a Samsung is fejlesztene egy csúcstechnológiás szemüveget, amely a jelenleg az egyetlen olyan okosszemüveg, amely a leírás alapján valóban a Google Glass vetélytársa lehetne.

Korábban már beszámoltunk hasonló okosszemüvegről, minnt a Google Glass, ám a Meta névre hallgató kütyü egyelőre laptoppal működik csak, így nem a szó szoros értelemben vett kihívója a Glassnak.

Dél-Koreában azonban felszínre került egy szabadalom a Samsung háza tájáról, melyről először a The Wall Street Journal számolt be. A szabadalom a „sport glasses”, azaz a sportolók szemüvege elnevezést kapta, és képek is jelentek meg róla, melyek nagyon hasonlóak a Google szemüvegéhez.

Ahogy írják, a szemüveg beépített fülhallgatóval rendelkezik, és segítségével fogadhatjuk a telefonra érkező hívásokat és zenét is hallgathatunk vele. A Samsung Galaxy Gear okosórája is hasonló módon kommunikál a telefonnal (Bluetooth kapcsolat).

A szemüveg, ha minden igaz, áttetsző lencsével rendelkezne, amelyen megjelennének a telefon értesítései, ezáltal a felhasználók akkor is tudnák irányítani készüléküket, ha a kezük éppen foglalt, monndjuk sportolnak.

Az eddigiekből úgy tűnik, nem nagyon különbözik attól, amit jelenleg a Google kínál a Glasszal, amely azonban még fejlesztés alatt áll.

A Samsung szóvivője elmondta a hírekre reagálva, hogy a vállalat nem kommentálja a megjelenteket.

 

 

Forrás: WSJ.com, Mashable.com

 

Vissza