Megérkezett a Windows 8.1

Kütyü Magazin - 2013. október 17.

Hivatalosan megjelent a Windows 8.1 az egész világon. A Windows 8 frissítése 37 nyelven tölthető le ingyenesen. Dobozos kivitelben és új készülékeken október 18-ától lesz elérhető.

A Windows 8.1 az otthoni és üzleti felhasználokat célzó eszközök új hullámát jelzi a táblagépektől a hagyományos és átalakítható noteszgépeken át a nagyképernyős asztali számítógépekig. Ezen új eszközök többsége érintésérzékeny, illetve jelentős fejlődést mutat számítási teljesítményben,  üzemidőben, dizájnban és még sok más tulajdonságban. 

A Windows 8.1 számos új funkciót és beállytási lehetőséget kínál, például: 

· Tökéletes személyreszabhatóság 

A továbbfejlesztett kezdőképernyőn variálható a csempék mérete, valamint a háttér dizájnja és színe, így mindenki egyedi külsőt varázsolhat saját készülékére. A felhasználók azt is eldönthetik, hogy a Windows 8 kezdőképernyőjét, vagy a már megszokott Asztalt szeretnék látni bekapcsoláskor. 

· Könnyű kezelhetőség 

A Windows 8.1-ben megjelent a Start gomb, mellyel könnyebben megtalálhatóvá válnak a legfontosabb funkciók. Az Összes alkalmazás nézet a felhasználók minden alkalmazását egyszerre jeleníti meg.

· Továbbfejlesztett keresés 

Az új Bing keresővel a felhasználó mindent megtalálhat saját készülékén vagy az interneten. A gyönyörű, mégis visszafogott okos kereső a kezdőképernyő megérintésével vagy gépeléssel hívható elő, és bármit fellel, legyen az egy dokumentum a PC-n, egy fotóalbum a SkyDrive-on, egy kedvenc alkalmazás, egy dal az Xbox Music-ban vagy egy weboldal.

 

 

· Appok és szolgáltatások széles választéka a kezdőképernyőn 

A Windows 8.1 széles alkalmazás- és szolgáltatásválasztéka a kezdőképernyőről elérhető, így a felhasználó gyorsan és könnyen használhatja kedvenceit, videotelefonálhat Skype-on keresztül, e-mailezhet a Posta segítségével, filmeket, videókat nézhet az Xbox Videón, ajánlatot írhat az Officeban, új receptek után kutathat a Bing Food and Drink alkalmazásban vagy zenét hallgathat az Xbox Music segítségével.

Ráadásul a Windows 8.1 az eddig legjobb Internet Explorert (IE11) tartalmazza, ami nem csak a leggyorsabb, de az egyetlen olyan asztali böngésző, ami a kezdetektől az érintőképernyős eszközökhöz lett optimalizálva. Az IE11 ezen túl szinkronizálható böngészési előzményeket, kedvenceket és beállításokat kínál minden Windows 8.1-es eszközön. Emellett a Windows 8.1 az egyetlen operációs rendszer, ami támogatja a 3D nyomtatást. 

· Párhuzamos munkavégzés

Az osztott képernyőn egyszerre négy app is megjeleníthető, ráadásul az alkalmazások rugalmasan alkalmazkodnak az ablakok méretéhez. A rendszer támogatja a többmonitoros megjelenítést is. 

· SkyDrive integráció

A felhőbe feltöltött fájlok elérése könnyebb, mint valaha. A SkyDrive Okos fájlok funkciójával a felhasználók úgy hozhatnak létre, szerkeszthetnek, menthetnek és oszthatnak meg fájlokat, bárhol és bármikor, hogy a megszokott felhőmegoldásoknál lényegesen kevesebb tárhelyet foglalnak a gépen. 

· Átalakított Windows Áruház  

Az új Windows Áruházzal még egyszerűbb a kívánt appok megtalálása és letöltése. Az új elrendezés és az "Új és népszerű" kategória révén mindig a legújabb és legjobb appok közül válogathatnak a felhasználók. Személyes ajánlásokkal a Bing is segít a releváns alkalmazások megtalálásában, a Windows 8.1 pedig automatikusan frissíti az alapértelmezett appokat. Olyan új alkalmazások is folyamatosan érkeznek az áruházba, mint a Facebook for Windows 8.1, az Origo, a Vatera, a Magyar Rádiók, az Alexandra, az Adobe PhotoShop Express, a MindigTV és a Hír24.

  

 

 

Vissza