PrecisionCore - innovatív technológia az ipari és irodai tintasugaras nyomtatásban

Kütyü Magazin - 2013. október 11.

Az Epson elnöke, Minoru Usui új generációs, a nyomtatási iparágat átalakító technológiát jelentett be, amely páratlan gyártási hatékonysággal ruházza fel a vállalatokat és hozzásegíti őket a nagy lehetőségeket ígérő, új globális piacok felé történő nyitáshoz.

Az egyik legnevesebb ipari kiállításon, a LabelExpo rendezvényen Minoru Usui elmondta, hogy az Epson hosszú évek műszaki tapasztalatait és a piezoanyagok, valamint a nagy pontosságú mikro-elektromechanikai rendszerek (MEMS) gyártástechnológiai áttöréseit ötvözve alkotta meg a vadonatúj, innovatív Precision Core nyomtató chip-et. Az új chip kompakt, moduláris kialakításának köszönhetően átlagon felüli teljesítményt nyújt, amely lehetővé teszi az Epson számára, hogy a technológiát bármilyen méretben alkalmazza, beleértve az egymenetes ipari nyomdagépeket, valamint az irodai- és az asztali nyomtatókat egyaránt.

A PrecisionCore az egyetlen sorozatgyártásban alkalmazott nyomtatási technológia, amely tinták és jelölőanyagok ilyen széles skáláját kínálja. A PrecisionCore technológia az Epson nagy teljesítményű vékonyréteg-piezo (TFP) nyomtatási technológiájának továbbfejlesztése, amely jelenleg az Epson piacvezető, nagy formátumú nyomtatóiban található meg. A PrecisionCore technológia célja, hogy a felhasználók számára rugalmas, ipari és üzleti nyomtatási megoldásokat kínáljon. Továbbá, üzleti dokumentumoktól kezdve a fotókon és plakátokon át a kereskedelmi címkékig, csomagolásig és textilanyagokig a nyomathordozók széles skáláján alkalmazható PrecisionCore technológia kiváló színeket, magas minőséget, és hosszú élettartamot garantál.

„A PrecisionCore egy komoly előrelépést jelent a nyomtatási teljesítmény tekintetében, és a precíz pontvezérlésnek köszönhetően tovább tökéletesíti a nyomtatási minőséget. Ugyanakkor a technológia méretezhetősége lehetővé teszi számunkra, hogy kihasználjuk a széles tintapalettát, megőrizve a nyomtatófejek tartósságát” – mondta Minoru Usui, az Epson elnöke.

Az Epson speciális, integrált gyártási ciklusa – a piezo nyomtatófejtől a kész nyomtatóig – hatékony termelési folyamatot biztosít a digitális nyomtatók teljes spektrumán, mindezt olyan méretekben, minőségben és költséghatékonyság mellett, amely csak a MEMS típusú chipgyártási technológiával lehetséges.

A kiállításon az Epson bemutatta a SurePress L-6034V, L-6034VW és a SureColor F2000 készülékeket is, amelyek mind a Precision Core technológia innovációs előnyeit használják ki. Az előbbi az Epson első olyan digitális címkenyomtató-családja, amely egysoros nyomtatófej-elrendezésű és ultraibolya-fény hatására száradó tintát használ, a SureColor F2000 pedig az Epson első direkt textilnyomtatója.

További információ a PrecisionCore technológiáról itt érhető el.



 

 

 

Vissza