Akár 30 százalékos grafikai teljesítmény növekedés az ASUS új alaplapjaival

Kütyü Magazin - 2013. szeptember 19.

Az ASUS bejelentette A88X-PRO, A88X-PLUS, A88XM-PLUS, A55BM-PLUS és A55BM-E jelű, az AMD Socket FM2+ APU-jaihoz készült alaplapjait. Az újdonságok a „Dual Intelligent Processors 4 with 4-Way Optimization” és GPU Boost technológiák jóvoltából akár 30 százalékkal képesek megemelni a beépített grafika teljesítményét.

Az új ASUS alaplapokkal a PC-építők az igényeiknek és a rendelkezésre álló költségvetésnek tökéletesen megfelelő számítógépet készíthetnek maguknak – egy sor exkluzív eszközzel, amelyek segítenek a legújabb, FM2+ foglalatos „Kaveri” APU-k teljesítményének maximális kiaknázásában.

Megőrizve a kompatibilitást az AMD korábbi, FM2 foglalatos (Richland és Trinity) APU-jaival, az A88X-PRO, A88X-PLUS, A88XM-PLUS, A55BM-PLUS és A55BM-E alaplapok képesek az AMD legmodernebb, Kaveri APU-jait is kezelni, amelyek már Microsoft DirectX 11.1-kompatibilisak, igen gyors és zökkenőmentes grafikát biztosítva, valamint natív PCI Express 3.0 támogatást tartalmaznak a teljes sebességű bővíthetőséghez. A Socket FM2+ APU-k használatával az új ASUS alaplapok immár natívan támogatják a 4K felbontást is HDMI és DisplayPort csatlakozóikon, lehetővé téve az ultramagas (UHD), akár 3840 x 2160 képpontos felbontást is.

A55BM-PLUS

Jobb APU-teljesítmény

Az ASUS A88X-PRO, A88X-PLUS, A88XM-PLUS, A55BM-PLUS és A55BM-E alaplapokkal az ASUS méltán híres „Dual Intelligent Processors 4 with 4-Way Optimization” technológiája megérkezett az AMD platformra is. Ez egy olyan kényelmesen használható eszköz, amely dinamikusan hangolja az ASUS TPU (TurboV Processing Unit), EPU (Energy Processing Unit), DIGI+ Power Control és Fan Xpert 2 technológiákat a teljesítmény növeléséhez, valamint a minél alacsonyabb zajszint és a minél jobb hatásfok eléréséhez — mindössze egyetlen kattintással.

Az exkluzív ASUS GPU Boost technológiával pedig bármelyik APU feloldható és túlhajtható, akár beépített grafikus vezérlő szintjén is. Még a nem Black Edition APU-k teljesítménye is megnövelhető, akár 30 százalékkal.

Csúcstechnológiák, exkluzív funkciók és megbízhatóság

Az ASUS A88X-PRO, A88X-PLUS, A88XM-PLUS, A55BM-PLUS és A55BM-E alaplapok számos egyéb, az ASUS-tól mostanra megszokott és szinte elvárt csúcstechnológiát is tartalmaznak. Az 5X Protection technológia az érzékeny alkatrészeket védi a rövidzárlattól, az elektromos túlfeszültség ellen és más hasonló kockázatoktól. Egészen pontosan, az ASUS 5X Protection része az ASUS DIGI+ VRM (feszültségszabályzó modul) technológia, amellyel biztosítható a processzor kiegyenlített áramellátása; a túláramvédelem a RAM-modulokat károsító rövidzárlatok kivédéséhez; az elektrosztatikus kisülésvédő, valamint a korrózióálló hátoldali I/O-csatlakozók – különféle technológiák kombinációja a lehető legjobb megbízhatóság és strapabírás érdekében.

A88X-PRO

 

Az „USB 3.0 Boost with UASP Mode” az USB 3.0 egyébként is magas sebességét javítja tovább: intelligens módon optimalizálja az átviteli parancsokat, hogy más alaplapoknál több adatot lehessen elküldeni és fogadni rövidebb idő alatt. Az új ASUS alaplapokba egy parádésan egyszerű UEFI BIOS került, amely egy barátságos, grafikus felületen teszi lehetővé a felhasználók számára például gyorsindító beállítások és kedvencek megadását a leggyakrabban használt beállítások gyors eléréséhez.

Elérhetőség

Az új FM2+-foglalattal ellátott ASUS A88X és A55 alaplapok hazai elérhetősége a jövő héttől esedékes.

 

 

Kulcsszavak: ASUS, alaplap, hardver
Vissza