Okos és drága lesz a Nokia Sirius tablet

Farkas Norman - 2013. szeptember 13.

A pletykáknak megfelelően egy Windows 8.1 RT rendszerű táblagépen dolgozik a Nokia és a Microsoft. A 10,1 hüvelykes Full HD kijelzővel, 6,7 megapixeles kamerával, Snapdragon 800 processzorral és multi funkciós tokkal érkező Sirius felettébb ígéretes készülék, ám magas ára miatt könnyen elbukhat.

Sokak meglepetésére megerősítést nyert az információ, mely szerint egy Windows 8.1 RT rendszer köré épülő táblagép készül a Nokia műhelyében. A Sirius kódnevű masina külső megjelenésében a Lumia mobilok stíluselemeit fedezhetjük majd fel, tudását tekintve pedig négymagos, 2,3GHz-es Snapdragon 800 processzorról, 10,1 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású Full HD érintőképernyőről, LTE modemről, 6,7 megapixeles, Carl Zeiss optikával szerelt kameráról, tízórás üzemidőt garantáló akkumulátorról és Nokia szoftverek egész soráról beszélhetünk. A cirka 590 grammos és 8,9 milliméter vastag tablethez egy multifunkciós tok is jár majd, ami beépített akkumulátora révén tovább nyújthatja a kütyü amúgy sem rövid rendelkezésre állási idejét.

 

 

Üröm az örömben, hogy a jövevény a tavalyi Surface tabletekhez hasonlóan igen magas, 499 dolláros áron kezd, mely ugyan kedvezőbb az iPad áránál, de jelentősen meghaladja az androidos riválisokét.

A Microsoft-Nokia akvizíció tükrében teljesen logikus lépésnek tűnik a Sirius piacra dobása, hiszen a szoftveróriás érdekelt a Windows RT platform terjesztésében, népszerűsítésében. A kérdés csak az, hogy vajon miért nem tanultak a túlárazás hátrányaiból, ami a Surface modellek esetében 900 millió dolláros veszteséget jelentett.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza