Újabb LG OLED TV mutatkozik be a 2013-as IFA-n

Farkas Norman, 2013. szeptember 6. 11:20

Az LG a berlini IFA 2013 kiállításon mutatja be legújabb OLED készülékét, a GALLERY OLED TV-t. A falra szerelthető, 55 hüvelykes tévé elegáns, visszafogott keretet kapott, amelyben nagy teljesítményű, de diszkrét Canvas hangszórók kaptak helyet.

„Az LG GALLERY OLED TV-ben testet öltött a kifinomult szépség, a páratlan képminőség és a lenyűgöző hangzás – nyilatkozta Havis Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. – Az LG ezzel a gyönyörű formatervezésű és kivitelezésű készülékkel ismét bizonyítja, hogy újszerű megoldásaival valóban exkluzív élményt tud nyújtani a felhasználók számára.”

Stílusos keret Canvas hangszórókkal

Az 55EA8800-as modell 55 hüvelykes (140 cm) képernyőjét egy elegáns keret öleli körbe. A káva azonban több mint dizájnelem: egy 2.2 csatornás hangrendszert rejt, amely az LG új Canvas hangszóróit foglalja magában. A festmények keretéhez hasonló kialakításban ügyesen álcázott, előre néző Canvas hangszórók a képi élményt gazdag, telt hangzással egészítik ki. A művészet témaköréhez kapcsolódóan a galéria üzemmódban a felhasználók többek között Vincent van Gogh, Paul Gauguin és más neves festők remekműveit tekinthetik meg nagy felbontásban. A galéria üzemmódban természetesen a családi fotókat is lehetőségünk van végignézni.

Szuper képminőség

Az LG idén már felkeltette a vásárlók, a média és a szórakoztatóelektronikai ipar figyelmét azzal, hogy kereskedelmi forgalomban elérhetővé tette első 55 hüvelykes (140 cm) OLED TV-jét és az első 55 hüvelykes, hajlított képernyővel rendelkező CURVED OLED TV-t. A vállalat áttörést jelentő OLED TV-i a szabadalmaztatott WRGB technológiát alkalmazzák, amely extra fehér subpixelekkel rendelkezik, gondoskodva az élesebb és élethűbb képek megjelenítéséről. Az LG hihetetlenül keskeny és könnyű OLED TV-je rendkívül széles betekintési szöggel bír, így bármilyen szögből nézzük, a tévé mindig tökéletes képminőségről gondoskodik.

A GALLERY OLED TV-t még ebben a hónapban vezetik be a németországi piacra, amelyet a későbbiekben más országok is követnek majd.

Az IFA kiállítás látogatói a Messe Berlin 11.2-es termében az LG Electronics standján személyesen is meggyőződhetnek a GALLERY OLED TV képességeiről.