Az IFA-n debütált az LG okosporszívója

Kütyü Magazin, 2013. szeptember 4. 14:58

Már kezdetét vette az idei IFA szakkiállítás Berlinben, amelyre az LG is készült újdonságokkal. Ma okosporszívóját, a Smart HOM-BOT SQUARE-t mutatta be.

A figyelemreméltó Corner Master funkciónak köszönhetően az LG Smart HOM-BOT SQUARE okosporszívó komoly előrelépést jelent a tisztítási teljesítmény szempontjából. Az új robotporszívó az LG számos innovatív, intelligens technológiájával büszkélkedhet: az intelligens vezérlésnek, a takarítási előzmények lekérdezhetőségének, a Smart Diagnosis diagnosztikának és a szoftverfrissítésnek köszönhetően a felhasználók az intelligens Smart HOM-BOT SQUARE-t már távolról is vezérelhetik, okostelefon segítségével.

„A Smart HOM-BOT SQUARE-rel könnyen tisztíthatók a nehezen hozzáférhető helyek is, beleértve a szoba sarkait. A Smart HOM-BOT SQUARE tervezésénél mérnökeink számára fontos szempont volt a kényelem, ezért úgy alkották meg a porszívót, hogy távolról, okostelefonról is vezérelhető legyen.” – nyilatkozta Seong-jin Jo, az LG Electronics Home Appliance Company elnök-vezérigazgatója.

Csendes, de precíz működés

Az LG Smart HOM-BOT SQUARE porszívója a Corner Master funkciónak köszönhetően eredményesen és hatékonyan takarít. A Corner Mastert a két hosszú kefe, a sarokészlelő érzékelő és a takarítóeszköz különleges formája együttesen alkotja. A Smart HOM-BOT SQUARE szögletes formájával és a korábbi HOM-BOT porszívónál másfél centiméterrel hosszabb, átalakított keféivel a legszűkebb sarokból is képes eltávolítani a port és a szennyeződéseket. A sarokészlelő érzékelők lehetővé teszik az okosporszívó számára, hogy pontosan érzékelje, hol jár a lakásban, és ezek utasítják, hogy forduljon el, amikor elérte a helyiség szélét.

A robotporszívók általában egyetlen kamerával működnek, de a HOM-BOT SQUARE robotporszívót két továbbfejlesztett Dual Eye 2.0 kamerával látták el az intelligensebb, gyorsabb és hatékonyabb takarítási teljesítmény érdekében. A másodpercenként számos képet készítő alsó és felső kamera végigpásztázza a plafont, a falakat és a padlót, akár sötétben is. A Smart HOM-BOT SQUARE porszívó ezen adatok alapján készít magának térképet a helyiségről, miközben több érzékelő 180 fokos látómezőben észleli az akadályokat, majd rögzíti azok helyét az ütközésmentes működéshez. A Smart HOM-BOT SQUARE tanulási funkciójának (Learning Function) köszönhetően képes felismerni azokat a területeket, ahol korábban már takarított. Így könnyebben vissza tud emlékezni a tárgyak elhelyezkedésére, illetve érzékeli, ha egy terület már tiszta, így időt és energiát takarít meg.

A rendkívül alacsony, 60 dB-es zajszint azt jelenti, hogy a Smart HOM-BOT SQUARE nem zavarja a tévéző, telefonáló vagy az alvó családtagokat. Ez az alig 89 mm magas robotporszívó könnyedén manőverez a lakásban, a legtöbb ágy, kanapé és más nagyobb méretű bútordarab alá is könnyedén befér.

Az LG Smart HOM-BOT SQUARE porszívó nagy kapacitású, könnyen kivehető porgyűjtőjének köszönhetően a takarítás kényelmesebb, ritkábban kell a tartályt üríteni. Más robotporszívóktól eltérően, ahol a porgyűjtő oldalt található, az Easy-out Dust Bin a készülék tetején helyezkedik el, így könnyebben kivehető. A megnövelt méretű és továbbfejlesztett HEPA 11 szűrő precízebben képes különválasztani a levegőtől a részecskéket, valamint segít kiküszöbölni a kellemetlen szagokat a lakásban. A Turbo üzemmóddal manuálisan állítható be a porszívó a padló jellemzőihez igazodva, míg a Smart Turbo üzemmód automatikusan észleli, hogy milyen típusú a padlófelület, és a beállítást az optimális teljesítmény érdekében ennek megfelelően módosítja. 

Okos funkciók, szabályozhatóság

Az LG legújabb HOM-BOT SQUARE porszívója továbbfejlesztett intelligens technológiákkal is rendelkezik. A Smart Control intelligens vezérlési funkció segítségével a felhasználó otthonának bármely pontjáról okostelefonról vezérelheti a Smart HOM-BOT SQUARE-t. Ettől kezdve nem kell manuálisan megnyomni az indítógombot vagy keresgélni a távirányítót a lakásban.

A takarítási előzmények (Cleaning History) funkcióval egyszerűen ellenőrizhető, hogy takarított a Smart HOM-BOT SQUARE porszívó. A térképes nézet használatával meg lehet nézni, hogy a készülék mely területeket takarította ki, illetve hol nem végzett még, így időt takaríthatnak meg, ha újra használni kellene a porszívót. További újdonság, hogy a porszívóhoz a tulajdonos okostelefonján takarítási ütemezéseket is beállíthat a teljesen automatikus működéshez.

A felhasználókat egy sor egyéb kényelmi funkció is segíti, például a hangtájékoztató funkció, több mint 90 féle üzenettel. Az LG Smart Diagnosis diagnosztikai funkciója nagy mértékben megkönnyíti a hibaelhárítást, és szinte azonnal figyelmezteti a felhasználót az esetleges apróbb problémákra, lehetséges megoldásokat is felajánlva. A továbbfejlesztett akkumulátor nagyobb töltést képes tárolni, így hosszabb működésre képes. Az LG legújabb Smart HOM-BOT szoftverének frissítése, illetve új szoftver telepítése is egyszerű, okostelefonnal elvégezhető feladat.

Az LG robotporszívói az idei IFA kiállításon különböző időpontokban megtekinthető ügyességi és egyben szórakoztató bemutatókon bizonyítják majd hihetetlen manőverező képességüket.

 

Főbb termékjellemzők: