Extrém mértékben testreszabható mobillal készült a HTC

Farkas Norman, 2013. augusztus 16. 14:46

A tajvani gyártó útjára akart indítani egy online felületet, melyen a felhasználók kedvükre alakíthatták volna leendő HTC 8XT készüléküket. A szolgáltatás egyértelműen a Motorola megoldására hajaz, hiszen a nemrég leleplezett Moto X mellé is hasonló testreszabási lehetőségek kapcsolódnak.

A Motorola és a Google egy igen érdekes kütyüt tett le az asztalra a Moto X „személyében”, mely felső-középkategóriás hardvere mellé kedvező árcédulát és izgalmas funkciókat kapott, ráadásul – s ez lehet a legnagyobb húzóerő a siker felé – a leendő tulajdonosok egyedi testreszabási lehetőségeket kapnak, melyek révén meghatározhatják a készülék külső megjelenését és egyes tartalmait is.

A The Verge értesülései szerint a Moto X-hez kapcsolódó, igen vonzó szolgáltatás nem is annyira egyedi ötlet, ugyanis a HTC már korábban dolgozott egy Design Studio nevű webes alkalmazáson, melyen keresztül a Sprint szolgáltatónál kapható HTC 8XT készüléket (pontosabban annak külsejét) alakíthatták volna saját ízlésük szerint a vásárlás előtt álló felhasználók. A felületen lehetőség lett volna a Windows Phone 8 rendszerű mobil színeinek meghatározására (hangszóró burkolatának színe, kéttónusos kiemelés, díszítés), illetve egyedi gravírozás kérésére. Néhány vizsgálatot követően azonban a kukában landolt a terv, valószínűleg a HTC és a Sprint túl bonyolultnak és költségesnek ítélte meg a vállalkozást.

 

 

A döntés eredménye, hogy végül a Motorola (és a Google) dobta piacra az első extrém mértékben testreszabható okostelefont, s vált úttörővé ezen a fronton. Ez persze nem jelenti azt, hogy a HTC ne rukkolhatna elő hasonlóan újszerű megoldással a jövőben – sőt reméljük, hogy így is tesz, csak ezúttal eljut a kivitelezésig.



 

[Forrás: Unwired View]