Saját fejlesztésű CPU-n dolgozik a ZTE

Czipperer Dia, 2013. augusztus 14. 14:28

A Chinese media információi szerint az új ZTE chip 4G LTE támogatással érkezik majd a piacra, és úgy tűnik Kínában a PT/Expo Comm China eseményen mutatkozik be szeptember 24-én.

Néhány okostelefon gyártó akad a piacon, aki rukkolt már elő saját fejlesztésű processzorral, ám az Apple-ön kívül elsöprő sikert eddig senkinek nem sikerült elérnie.

A legközelebbi, aki minimális sikert elkönyvelhetett magának ezen a téren, a Samsung, aki saját Exynos processzorát ültette be néhány modelljébe. A probléma csak az, hogy még a Samsung sem képes Exynos chipjeit LTE támogatással gyártani, így az LTE képes készülékekbe Qualcomm Sanpdragon processzorokat használ.

A ZTE viszont éppen erre készül. Egyik nagy riválisa, a Huawei tavaly saját bőrén tapasztalhatta, hogy a saját chipgyártás nem is olyan egyszerű, mint ahogy azt elképzelték. A kiadás előtt gyártási hibák merültek fel, amely legújabb zászlóshajó telefonjuk megjelenésére is kihatott (Ascend D Quad).

Kicsit tehát, a fentiek tükrében erőforrás pazarlásnak tűnik a dolog, hiszen nézzünk körül, kik uralják jelenleg a piacot: a Qualcomm egyértelműen monopolhelyzetben van a felsőkategóriás szférában, míg az NVIDIA próbál betörni a piacra, az alsóbb szegmensben pedig ott a Mediatek, Broadcom, és persze az Intelről se feledkezzünk el, aki Atom chipjeivel szintén versenyképes alternatívát nyújt az okostelefon gyártóknak.

Ebbe a kupacba akar becsatlakozni a ZTE? Ha még a Samsungnak sem sikerült a teljes áttörés, akkor ők vajon teljesítenek majd? Ha minden igaz, szeptember 24-én bemutatkozik az új ZTE processzor, és akkor kiderül.

 

Forrás: Unwiredview.com