Fotón a hatcolos Nokia óriásmobil előlapja

Farkas Norman, 2013. július 26. 15:24

Felbukkant egy fotó, melyen állítólag a Nokia már régóta pletykák kereszttüzében álló, 6 hüvelykes phablet készüléke, pontosabban annak előlapi panelje látható. Talán máris folyamatban van az óriási Lumia mobil gyártása?

Az alábbi képen látható előlapi panel tulajdonképpen a Nokia első okostelefon-táblagép hibridjének „arca”. Az alkatrész méretei alapján hat hüvelykes érintőképernyővel érkezik a készülék, mely által a finn gyártó végre elhozza a Windows Phone platformra a hatalmas kijelzők előnyeit – s ezzel együtt konkurenciát állít az androidos Samsung Galaxy Note sorozat tagjainak.

Az óriási panel formájából kiindulva akár azt is hihetnénk, hogy egy Sony mobil fedlapját látjuk, de összeszerelt állapotban nyilván megjelennek a készüléken a Lumia modellek tipikus stíluselemei, így elpárolog a sony-s beütés.

 

 

Az egyelőre ismeretlen nevű kütyü várhatóan még idén megérkezik a piacra, fedélzetén a négymagos processzort és Full HD kijelzőt is támogató Windows Phone 8 GDR3 frissítéssel. Bizony, az eddigi hírek szerint a Nokia első óriásmobilja nem csak méret, hanem technikai tudás terén is nagy dobásnak ígérkezik – melynek bizonyára árcéduláján is megmutatkozik majd a kivételes felszereltség.

A kép forrása szerint egyébként már folyamatban van a telefon gyártása, így az gond nélkül felkerülhet az év vége előtt az üzletek polcaira. Elképzelhető viszont, hogy csak a próbagyártás, illetve a prototípusok összeszerelése van még folyamatban, s a világnak többet kell várnia az első Nokia phabletre.

 

 

[Forrás: Unwired View]