Hazánkba érkezett a Huawei Ascend Mate

Kütyü Magazin, 2013. július 25. 13:14

A Huawei nagyméretű, 6,1 hüvelykes HD kijelzővel rendelkező okostelefonja, az Ascend Mate mostantól Magyarországon is elérhető. A mobilszolgáltatók közül elsőként a Telenor kínálatában kapható a készülék, amely azon túl, hogy megvásárolható a társaság üzleteiben, a Telenor honlapján is megrendelhető.

"A Huawei egészen mostanáig a kedvező áron kapható belépőszintű és középkategóriás készülékeiről volt ismert Magyarországon. A Huawei Ascend Mate érkezése átalakítja majd ezt a képet, hiszen a 6,1 colos készülék méltán kapott helyet a csúcskészülékek között. A Huawei hazai csapatával együtt arra törekszünk, hogy a nemzetközi porondon bemutatott felsőkategóriás okostelefonokat itthon is elérhetővé tegyük a mobilszolgáltatók kínálatában"  mondta Szabó Zsolt, a Huawei Technologies Hungary terminal részlegének értékesítési menedzsere.

Az Android 4.1 operációs rendszerrel és Emotion kezelőfelülettel rendelkező Huawei Ascend Mate kiváló teljesítményéről négymagos, 1,5 GHz-es Hi-Silicon processzor és 4050 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. Az 1280x720 pixel felbontású, 6,1 colos HD IPS+ LCD kijelző rendkívül tiszta, éles és valósághű képet ad, a MagicTouch funkció bekapcsolásával pedig akár kesztyűben is használható. Nagy mérete ellenére az Ascend Mate egy kézben is kényelmesen elfér, hiszen az ergonomikus és stílusos készülék mindössze 85,7 milliméter széles.

Az Ascend Mate kategóriájában a legnagyobb töltési kapacitással rendelkezik, töltési ideje közel 30 százalékkal rövidebb az átlagosnál, és egy feltöltéssel akár két teljes napon keresztül is használható. A készülék magában foglal egy 8 megapixeles, autofókuszos HDR hátoldali kamerát, illetve egy 1 megapixeles HD előlapi kamerát is. A kiváló hangminőségről duálmikrofonos zajcsökkentés, Dolby hangrendszer, valamint sztereó hangfelvétel gondoskodik.

A Huawei Ascend Mate különböző konstrukciókhoz tartotó árairól a Telenor oldalán tájékozódhatsz.

Specifikáció  Huawei Ascend Mate

- Kijelző: 6,1" HD 1280 x 720 HD IPS+ LCD
- Operációs rendszer: Android Jelly Bean 4.1
- Kezelőfelület: Emotion UI
- Memória: 2GB RAM, 8GB ROM, microSD kártyával 32GB-ig bővíthető
- Frontoldali kamera: 1 megapixel
- Hátoldali kamera: 8 megapixel
- Videofelvétel: 1080P videofelvétel és -lejátszás
- Méret: 163,5 mm x 85,7 mm x 9,9 mm
- Tömeg: kb. 198 g
- Hálózat: UMTS /GSM
- Maximális letöltési és feltöltési sebesség: DC-HSPA+, letöltés 42 Mbit/s, feltöltés 5.7 Mbit/s
- Processzor: négymagos, 1,5 GHz
- Audio: Dolby mobile sound enhancement
- Akkumulátor: 4050 mAh