Moto X – minden kiderült?

Farkas Norman, 2013. július 22. 14:51

Az utóbbi napokban számos új információ és fotó került napvilágra a Motorola, illetve a Google kivételes mértékben testreszabható üdvöskéjéről. Ez nem minden, ugyanis immár benchmark teszteredmények tükrében is láthatjuk az augusztus 1-jén bemutatkozó Moto X hardverében rejlő erőt, mi több a Clear Pixel kamera titkáról is lehullott a lepel.

Már rengeteget hallottunk a Google tulajdonát képező Motorola bemutatásra váró okostelefonjáról, mely a bivalyerős hardver helyett magas fokú testreszabhatósággal próbál kitűnni a tömegből. Az infódömping dacára még rengeteg rejtélyes dolog maradt a Moto X névre keresztelt jövevény körül, melyekre csak a napokban érkezett meg a válasz.

Hivatalos sajtófotók, tudáslista

Napvilágra kerültek a telefon első sajtófotói, melyeken fehér és fekete árnyalatokban pózol. A képek alapján a Moto X-et barátságos kialakítás jellemzi, háza felülről lefelé haladva kissé elvékonyodik, hátlapja pedig íves, így jobban kézre áll és karcsúbbnak is tűnik.

 

Ami a mobil hardverét illeti, nem beszélhetünk felsőkategóriás modelleknél látott alkatrészekről. Persze ez nem is probléma, hiszen a gyártó a középmezőnyt célozta meg az X-szel, s ebben a szegmensben már igen jó ajánlatnak ígérkezik. A friss információk szerint 4,5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású (integrált vezérlőgombokkal megáldott) érintőképernyő, kétmagos 1,7GHz-es Snapdragon S4 Pro processzor, Adreno 320 GPU, 2GB RAM, 16GB belső tárhely, 10,5 megapixeles Clear Pixel hátlapi és 2,1 megapixeles előlapi kamera, valamint NFC modul kerül a gépezetbe, s ezen elemek adottságait az Android 4.2.2 vagy 4.3 Jelly Bean operációs rendszer aknázza ki.

 

 

Benchmark eredmények

Az Android Police nemrég közzétett néhány fotót a telefon Ghost fantázianevű, AT&T szolgáltatónak szánt verziójáról, melyek az AnTuTu és a 3DMark tesztprogramokban elért eredményeiról rántják le a leplet. A fent leírt hardveregyüttes a tőle elvárt szintet hozta, az AnTuTu Benchmark például 18 753 ponttal jutalmazta. Csak az összehasonlítás kedvéért, a Galaxy S4 23 777 pontot kapott ugyanebben a szoftverben, amikor teszteltük.

 

 

Clear Pixel kamera

A Phone Arena értesülései szerint a Moto X úgynevezett Clear Pixel kamerája nem a hagyományos kamerákban használt Bayer RGBG szűrővel (egy vörös, egy kék és két zöld szűrőt tartalmaz) érkezik, hanem az új, sokkal több fényt beengedő Aptina Clarity + szenzorral, amely RGBC szűrőelrendezéssel (egy piros, egy kék, egy zöld és egy „tiszta”) operál. Ennek eredményeképp gyengébb fényviszonyok között is jó minőségű fotók rögzítésére képes a Motorola üdvöskéje, s elbúcsúzhatunk a sötét, elmosott részleteket tartalmazó képektől.

Felmerül azonban a kérdés, hogy a gyártó vajon miért egy középkategóriás készülékben veti be az új technológiát felvonultató kamerát ahelyett, hogy egy vérbeli csúcsmobilban csillogtatná meg a tudását?

 

 

Bemutató

Már az sem titok, hogy a Moto X hivatalos bemutatójára augusztus elsején, New Yorkban kerül sor, ezt pedig egyenesen a Motorola által kiküldött sajtómeghívók árulták el.

Mivel már a készülék külső megjelenése, kivételes testreszabhatóságának lényege és tudása is ismert, a legnagyobb újdonság vele kapcsolatban a piaci premierjének időpontja, illetve várható ára lehet.

 

 

 

[Forrás: Engadget, Unwired View, Android Authority]