Recon Jet – Jobb, mint a Google Glass? [Videó]

Farkas Norman, 2013. július 15. 10:31

Minden földi jóval felvértezett, ám viszonylag kedvező árú okosszemüveggel rukkolt elő a Recon Instruments, s ezzel komoly versenytársat állított az eddig teljesen egyedülálló megoldásként ismert Google Glass mellé. 

A Google nagyot villantott, amikor tavaly lerántotta a leplet okosszemüvegéről, melyet Project Glass néven ismert meg a világ. A kijelzővel kombinált lencsével, hangvezérléssel, kamerával és okos funkciók garmadájával felvértezett kütyü mérföldkövet jelöl az egyre népszerűbb hordható készülékek hódító útján, aminek java még előttünk áll. A keresőóriás szemüvege még nem került piaci forgalomba, de ha majd sor kerül erre, valószínűleg akkor sem találkozhatunk vele minden második ember fején, ugyanis igen magas áron, cirka 1000 dollárért lehet majd beszerezni.

Szerencsére lankadatlan a piaci verseny, így idejekorán felbukkant a Google Glass első konkurense is. A Recon Instruments műhelyéből érkező Recon Jet sportos külsővel ötvözi az okosszemüveg tudását, s ami a legérdekesebb, hogy már 499 dollárért szert tehetünk rá. Persze ez az összeg sem piskóta, de egy ilyen innovatív masina esetében aligha várhatunk filléres árcédulát.

A Recon Jet lelke egy 1GHz-es, kétmagos Cortex-A9 processzor, amit 1GB RAM és 8GB tárhely egészít ki. A 60 grammos szemüveg lencséjében egy 16:9 képarányú WQVGA kijelző bújik meg, melynek képét úgy érzékeljük, mintha egy 7 lábra (kb. 2,2 méter) lévő, 30 hüvelykes HD panelt látnánk. Adott a beépített kamera, a WiFi, a Bluetooth és a GPS modul. Integrált hangszóró, illetve mikrofon is rendelkezésünkre áll, továbbá egy sor szenzor is került a gépezetbe, melyek gondoskodnak arról, hogy a sportolásra, testmozgásra specializált alkalmazások eredményesen nyomon követhessék teljesítményünket.

A Recon Jet július 21-ig a Google Glass árának mintegy feléért, azaz 499 dollárért rendelhető elő, később száz dollárral drágábban lehet megvásárolni. A gyártó decemberre ígéri a rendelések teljesítését.

 

 

 

[Forrás: Recon Instruments]