Megjelent a kétsávos ASUS RP-N53 Wi-Fi hatótávkiterjesztő

Kütyü Magazin, 2013. május 13. 11:30

Az ASUS bejelentette kétsávos RP-N53 Wi-Fi hatótávkiterjesztő készülékét, amelyik erős belső antennák segítségével növeli meg a vezeték nélküli hálózat hatótávolságát. Az új eszköz stabilabb internet-hozzáférést nyújt a vásárlóknak a nagyobb, többszintes környezetekben is, például lesz megfelelő vétel a garázsban, a pincében, a hátsó kertben vagy akár a tetőterekben is.

Dupla hálózati rugalmasság az egyidejű kéttartományos működéssel

Az RP-N53 max. 300 Mbit/s sebességű vezeték nélküli átvitelt biztosít a 2,4 gigahertzes tartományban és további 300 Mbit/s-t az 5 gigahertzesben. Mivel a két frekvenciatartomány egyidejűleg is használható, a teljes sávszélesség elérheti a 600 Mbit/s-t. A 2,4 GHz jól használható például webböngészésre vagy a közösségi hálózatokhoz, a tisztább 5 gigahertzes tartomány pedig HD-lejátszáshoz vagy online játékhoz. Az RP-N53 MIMO (Multiple-input/multiple-output, több be- és kimenet) antennái garantálják a stabil működést mindkét frekvenciatartományban. Egy webböngésző segítségével gyorsan át is lehet váltani a működési tartományok között.

Kényelmes, egyetlen gombnyomásos beállítás

Az RP-N53 és az útválasztók párosításához csupán meg kell nyomni a WPS feliratú gombot, és már kész is. A WPS (wireless protected setup, vezeték nélküli védett beállítás) tökéletesen kompatibilis az ASUS és számos más gyártó útválasztóival, és remekül működik nagyon sokféle klienseszközzel (számítógépekkel, okosetelefonokkal, táblagépekkel, játékkonzolokkal, okos tévékkel) is.

Vezeték nélküli zenelejátszás

Az RP-N53-mal a rajta lévő 3,5 mm-es audio jack csatlakozónak köszönhetően bárhol a lakásban kényelmesen lehet zenét hallgatni. Hangszórók is csatlakoztathatók hozzá, illetve a házimozi- vagy hifirendszer részeként vezeték nélküli kapcsolaton képes továbbítani a zenét a különféle forráskészülékekből, például akár az útválasztóhoz csatlakoztatott USB-tárolóról. A tárolón található audiofájlok megérkeznek az RP-N53-re, ez pedig a hangot megszólaltató hardverhez csatlakozva gondoskodik a lejátszásukról.

Jelerősség-visszajelzők és érintésérzékelő

Az RP-N53 előlapján LED-es jelerősség-visszajelző fények láthatók, külön a 2,4 és az 5 gigahertzes tartományok esetében. A vásárlók bármely ponton mérhetik a jel erősségét, és úgy helyezhetik el az RP-N53-at, hogy a teljesítmény a lehető legjobb legyen. A LED-es fények mellesleg jól is néznek ki, és igény szerint kapcsolhatók ki és be az RP-N53 érintőkapcsolójával.

Ár és elérhetőség

Az ASUS RP-N53 május végétől lesz kapható hazánkban 19 900 Ft-os ajánlott bruttó végfelhasználói áron.