Olcsó négymagos tabletekkel készül az Acer

Farkas Norman, 2013. január 30. 15:40

A friss hírek szerint az Acer nem csak a hétcolos Iconia B1 táblagéppel szeretne jelen lenni a pénztárcabarát tabletek piacán, ezért a közeljövőben be fog nevezni egy 8 hüvelykes, és egy 10 hüvelykes versenyzővel is a kategóriába.

Az Acer Iconia B1 csak a kezdet volt, a tajvani gyártó ugyanis több MediaTek processzorral szerelt, kedvező árú tabletet szeretne piacra dobni a közeljövőben. Linxian Lang, az Acer Greater China elnöke azt nyilatkozta, hogy cége a kiemelkedő ár/érték arányú tabletekben lát perspektívát, s ennek megfelelően állítja össze idei termékportfólióját.

A China Times értesülései szerint egy nyolchüvelykes és egy tízhüvelykes Acer táblagépre számíthatunk, előbbi várhatóan 205 dollárba, utóbbi pedig 239 dollárba kerül majd. Az alacsony ár persze kompromisszumokkal jár, hiszen az Acer üdvökéi a négymagos MediaTek processzoruk és méretes megjelenítőjük ellenére sem érnek fel közép- és felsőkategóriás megoldásokhoz, s ez például kijelzőjük felbontásában, memóriájuk méretében, vagy anyaghasználatukban nyilvánul majd meg. Kíváncsian várjuk, hogy a kütyük beválták-e a gyártó hozzájuk fűzött reményeit.

Egyelőre sajnos rejtély, hogy az Iconia B1 testvérei pontosan milyen technikai felszereltséggel büszkélkedhetnek, de várhatóan a február végén megrendezésre kerülő Mobile World Congress során többet megtudhatunk majd róluk.

 

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]