Megjelent a Nikon D5200

forrás: Prím Online, 2012. november 6. 09:18

A Nikon bemutatja a középkategóriás DX formátumú sorozat legújabb D-SLR tagját, a 24,1 megapixeles Nikon D5200 fényképezőgépet. Ez a fényképezőgép a gyönyörű állóképek és a folyamatos átmenetű teljes HD videofelvételek készítésekor egyaránt lehetővé teszi a kifejezés szabadságát, így saját egyedi szemszögéből rögzítheti a világot.

Lélegzetelállító képminőség
A sorozat harmadik fényképezőgépeként (a D5000 és a D5100) után a Nikon D5200 jelentős előrelépést tett a képminőség terén. A 24,1 megapixeles, DX formátumú, finom részletezettségű CMOS-érzékelő mellett az új EXPEED 3 képfeldolgozó nagy sebességű működést és kiváló, gazdag színvisszaadást – valamint továbbfejlesztett videorögzítést tesz lehetővé. A nagy ISO-érzékenység (100–6400, amely 25 600-ig növelhető) briliáns felvételeket biztosít sötét vagy gyengén világított környezetben is, és gyorsan mozgó téma esetében is tiszta lesz a kép.

A Nikon D5200 AF-rendszere, mérési érzékelője és helyzetfelismerése megegyezik a Nikon D7000 sorozatéval, amely fokozza a teljesítményt, és még kiválóbb képminőséget biztosít a fényképezőgépnek. A 39 pontos AF-rendszer és a kilenc kereszt típusú érzékelő kiváló pontosságának köszönhetően borotvaéles képeket készíthet a kiválasztott témára való precíz fókuszálással. A 2016 képpontos RGB mérési érzékelő pedig precíz adatokat továbbít a fényképezőgép helyzetfelismerő rendszerének, amely közvetlenül az exponálás előtt optimalizálja az expozíciót, az automatikus élességállítást és a fehéregyensúlyt.



Képkészítés bármely szögből
A Nikon D5200 sokoldalú, 7,5 cm-es (3 hüvelykes), változtatható szögű LCD-monitora gyakorlatilag bármely pozícióból teljes szabadságot és rugalmasságot nyújt gyönyörű felvételek és videók rögzítéséhez. A monitort lehajthatja, döntheti és elforgathatja, így igazán kreatívan kezelheti a szögeket. A Nikon D5200 továbbá intelligensen tervezett könnyű fényképezőgép egyértelmű menükkel és kiváló ergonómiai adottságokkal, így a kezelése és a képkészítés igazi élvezet.

Vezeték nélküli kapcsolat a felvételek megosztásához
A képeket vezeték nélküli kapcsolattal viheti át a fényképezőgépről egy Apple™ vagy Android™ eszközre a külön beszerezhető WU-1a vezeték nélküli mobiladapterrel. Ez azt jelenti, hogy a fontos képeket azonnal megoszthatja ismerőseivel a közösségi hálózatokon és e-mailben. A fényképezőgépet továbbá távolról, okoskészülékről is irányíthatja, így a téma megzavarása nélkül készíthet gyönyörű felvételeket.

Látványos HD-videók
Az állóképek és a folyamatos átmenetű (akár 60i/50i) teljes HD videofelvételek készítése között egyszerűen, egy gomb megnyomásával válthat. A fényképezőgép témakövetője, amely a mozgó objektumokat három dimenzióban, állandó motoros AF (AF-F) segítségével követi, lehetővé teszi a mozgó tárgyakra való fókuszálást a filmezés során. A videofelvételek készítését továbbá gépen belüli videoszerkesztés és a fényképezőgép sztereó mikrofonja segíti.



Inspiráló effektus és motívumprogram módok
Legyen még kreatívabb a Nikon D5200 Effektusok módjával. A hét speciális effektus: Kiválasztott szín, Miniatűr hatás, Fényes és Sötét, Sziluett, Színes vázlat és Éjszakai valós időben alkalmazható a képekre és a videofelvételekre az Élő nézet használatával, így a felvétel elkészítése előtt láthatja, hogy az hogyan fog kinézni. A fényképezőgépen belüli HDR (széles dinamikatartomány) és a D-Lighting ezenkívül részletgazdag képek készítését teszi lehetővé nagy kontrasztú helyzetekben, ezáltal bővítve a kreatív lehetőségeket. Választhat továbbá a 16 motívumprogram mód közül – ezek optimalizálják a fényképezőgép beállításait (például a záridőt, valamint az ISO és a rekesz beállítását) – a felvételkészítési helyzetnek megfelelően. Gyors felvételkészítéskor, illetve akkor hasznos, ha még tanulja a D-SLR fotózást.

Fő tulajdonságok


·    DX-formátum, 24,1 megapixeles CMOS-képérzékelő EXPEED 3 képfeldolgozással a kimagasló minőségért
·    Változtatható szögű LCD-monitor: nézze a világot tetszőleges szögből a nagy felbontású, 7,5 cm-es (3,0 hüvelykes), 921 000 képpontos, változtatható szögű képernyőn.
·    Kompatibilis a WU-1a vezeték nélküli mobiladapterrel, így a képek a fényképezőgépről átvihetők Apple™ vagy Android™ eszközre, és a felvételkészítés távirányítható.
·    Magas ISO (100–6400), amely 25 600-ig növelhető: megőrzi a részleteket, és kevés zajt enged alacsony fényviszonyok mellett.
·    Borotvaéles, 39 pontos AF-rendszer kilenc kereszt típusú érzékelővel a középpontban. Gyors és pontos automatikus élességállításra képes a kép teljes területén.
·    A 2016 képpontos RGB mérési érzékelő igen pontos mérést biztosít a tökéletes expozícióhoz, és precíz adatokat továbbít a fényképezőgép helyzetfelismerő rendszerének.
·    A helyzetfelismerő rendszer közvetlenül az exponálás előtt optimalizálja az expozíciót, az automatikus élességállítást és a fehéregyensúlyt.
·    Folyamatos felvételkészítés 5 kép/mp sebességgel: nem marad le a gyorsan mozgó jelenetekről.
·    HDR (széles dinamikatartomány): nagy kontrasztú helyzetekben részletgazdag felvételt biztosít egyetlen exponálással készített két kép kombinálásával.
·    Aktív D-Lighting: megőrzi a részleteket a csúcsfényes és árnyékos képterületeken, így kiegyensúlyozott képeket készíthet mozgó téma esetén is.
·    D-videó: Teljes (1080p) HD videofelvételek folyamatos átmenetű (akár 60i/50i) rögzítéssel és beépített sztereó mikrofonnal
·    D-videó AF-módok: az Élő nézet automatikus élességállítás videók készítésekor működik, ezáltal a téma fókusza éles marad.
·    Beépített sztereó mikrofon a jobb hangminőségért
·    Frissített, új generációs grafikus felhasználói felület
·    16 motívumprogram mód: automatikusan módosítja a fényképezőgép beállításait, például a képszabályozási beállításokat és az aktív D-Lighting értékét az optimális eredmény érdekében.
·    Effektusok mód – hét effektus (például Kiválasztott szín és Miniatűr hatás), amelyek exponálás előtt alkalmazhatók, így még kreatívabb videók és állóképek készíthetők.
·    Kompatibilis a WR-R10 vezeték nélküli távoli jelfogadóval és a WR-T10 vezeték nélküli távoli jeladóval, amelyek segítségével távolról irányíthatja a fényképezőgép fő funkcióit.
·    GPS-kompatibilis: a külön beszerezhető GP-1 egységgel kép készítésekor rögzíti a fényképezőgép pontos helyét.
·    NIKKOR objektív: a Nikon legendás NIKKOR objektívjeinek segítségével a legtöbbet hozhatja ki a fényképezőgép 24 megapixeles felbontásából. A fényképek színgazdagok és kontrasztosak lesznek. Nagy részletezettségű videofelvételeket készíthet, és kísérletezhet a filmes effektusokkal.
·    Három színben kapható: fekete, vörös és bronz
·    Könnyű váz (505 g) intelligens tervezéssel és kiváló ergonómiai tulajdonságokkal