Fontos kényelmi funkciók várnak a Gmail 4.2-es verziójában

Farkas Norman, 2012. október 15. 16:02
Kiszivárgott az androidos kütyükre szánt Gmail kliens 4.2-es verziója, mely olyan fontos funkciókat kínál, mint a kétujjas nagyítás, vagy az egy modulattal való archiválás, vagy törlés.

Az Android Police jóvoltából idő előtt megismerhettük az Android rendszer köré épülő kütyükre szánt Google Mail kliens 4.2-es verzióját. A szoftverben két jelentős újdonsággal találkozhatunk. Az egyik az egyetlen húzással történő e-mail archiválás, vagy törlés, mely hosszú távon rengeteg érintést spórol meg a felhasználónak, a másik pedig a kétujjas nagyítás, melyet a szövegek és a képek nézegetésekor is tetszés szerint alkalmazhatunk. Ez utóbbi újítás személyes véleményem szerint nagyon kellett már, ugyanis rendszeresen előfordul velem, hogy elfelejtem, hogy nem a böngészőben, hanem egy alkalmazásban vagyok a leveleim olvasásakor, s reflexszerűen nagyítani és pásztázni próbálok a levélben. Örülök, hogy a Gmail 4.2-ben már nem hiába rakom majd terpeszbe az ujjaimat.:)

    

 

A levelezőszoftver új verziója várhatóan az Android 4.2 operációs rendszerrel egy időben jelenik meg, de nem hivatalos formában már most elérhető, s a tapasztalatok szerint Android 4.0 ICS és 4.1 JB alatt is tökéletesen fut. Az alkalmazás telepítéséhez rootolt készülék szükséges és csak tapasztalt felhasználók számára javasolt, akik tudják, hogy mit csinálnak. A Gmail 4.2 és a telepítés részletes leírása az Android Police oldalán található.

 


 

[Forrás: Android Police]