Indul az FXI Cotton Candy mini számítógép szállítása

Farkas Norman, 2012. szeptember 27. 18:11

Vágre elérhetővé vált az FXI egy éve bemutatott, Android 4.0 Ice Cream Sandwich renszerű mini számítógépe, a Cotton Candy. A pendrive méretű kütyü igen kellemes felszereltséggel bír, ám akadnak bizonyos hiányosságai, melyek miatt egyelőre csak fejlesztői eszközként állja meg a helyét, a végfelhasználók körében kevésbé lehet sikeres.

Szállításra kész az FXI Technologies Cotton Candy nevű , a pendrive méretű mini számítógép, melyben egy ARM Cortex-A9 alapú processzor, 1GB RAM, egy microSD kártyahely, WiFi és Bluetooth modulok, valamint egy Mali 400 grafikus gyorsító kapott helyet. A pofás, több színben elérhető készülék fedélzetén az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszer teljesít szolgálatot, a vezetékes csatlakozáshoz egy USB, egy microUSB és egy HDMI port áll rendelkezésére.

A "nyalánkság" jelenleg a gyártó oldalán érhető el korlátozott darabszámban, nettó 199 dolláros áron. A szerkezet ára egy kicsit magasnak tűnik, főleg, ha figyelembe vesszük az olyan hibákat, mint a kissé labilis rendszer, a video formátumok korlátozott támogatása, vagy a Play Store elérésének hiánya. Ezek könnyen elriaszthatják a felhasználókat a vásárlástól, éppen ezért a Cotton Candy nem is szeretne ebben a formában tömegtermék lenni, célcsoportját a fejlesztők alkotják. Ez hamarosan megváltozhat, hiszen egy teljes értékű Android rendszerrel már igen sikeres lehet a masina.

A készüléknek van egy olyan fícsöre, amit a hozzá hasonló kínai mini számítógépek nem tudnak: a laptopunk, vagy asztali gépünk USB csatlakozójába dugva is képes működésbe lendülni, így Android rendszert varázsol a gépünkre. Ez a funkció hasznos lehet, ha androidos szoftvereket szeretnénk futtatni a gépünkön, viszont erre van már egy ingyenes szoftveres alternatíva is a BlueStacks személyében. Visszatérve a Cotton Candy-re, természetesen úgy is használhatjuk, hogy a portjaira rákötjük tévénket vagy monitorunkat és a szükséges beviteli eszközeinket (egér, billentyűzet).

Videó a kütyü működéséről: