Nautiz X1 - A világ legellenállóbb okostelefonja

Farkas Norman, 2012. szeptember 20. 14:43

A svéd Handheld Group a világ legellenállóbb okostelefonjaként mutatta be a Nautiz X1 modellt, mely nem csak bizonyos katonai szabványoknak felel meg, hanem IP67-es tanúsítvánnyal is rendelkezik. Az Android és Windows Embedded Handheld 6.5 rendszereket egyaránt futtató kütyü tudását tekintve sem lett gyenge.

Már több androidos strapafonnal találkozhatunk a piacon (pl.: Motorola Defy, Samsung Galaxy Xcover, Sony Ericsson Xperia go, acro S), ám a svéd Handheld Group újdonsága ellenálló képességeit tekintve mindegyiket felülmúlja.

A 125 x 65 x 15 milliméteres és 180 grammos Nautiz X1 megfelel a MIL-STD-810G katonai szabványnak, azaz az alacsony nyomás, a szélsőségesen magas, vagy alacsony hőmérséklet, a só, a por, a sav, a penész, a magas páratartalom és az ütések sem árthatnak neki. Az IP67-es tanúsítvány értelmében a készülék 30 percet is kibír a víz alatt egy méter mélységben.

A készülék nem csak "sérthetetlen", hanem ahogy fent említettük, okos is. A fedélzetén kiviteltől függően az Android 4.0 Ice Cream Sandwich, vagy a Windows Embedded Handheld 6.5 operációs rendszer dolgozik. A telefon meghajtásáról egyébként egy 1GHz-es processzor gondoskodik, melyet 512MB RAM és GB belső tárhely egészít ki. A készülékház elején egy 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású érintőképernyő csücsül, hátulján pedig egy 5 megapixeles kamera figyel. Természetesen GPS, WiFi és Bluetooth modulok is kerültek a gépezetbe. A kívánt üzemidő elérése érdekében a telefon többféle akkumulátorral kérhetjük.

Az elképesztően strapabíró Nautiz X1 2013 januárjában jelenik meg, de akár már most leadhatod egy példányra a rendelésedet a gyártó oldalán. A készülék nem olcsó, ára 899 dollár körül alakul.

Örömmel tapasztaljuk, hogy folyamatosan bővül a strapabíró készülékek kínálata, hiszen a kevésbé "telefonbarát" körülmények között dolgozó emberek, mint például az erdészek, az építőmunkások, a bányászok, vagy a katonák igen gyakran szaladgálnának a szervizbe, ha egy átlagos mobilt használnának.

 

[Forrás: Unwired View]