Megérkezett a VLC Player az Android platformra

Kütyü Magazin, 2012. július 3. 15:05

Jó hírünk van az androidos felhasználók számára, ugyanis letölthető a VLC Player béta verziója a Play Store felületéről.

Sokáig kellet várni arra, hogy a VLC Player, azaz a médialejátszók svájci bicskája megjelenjen az Android platformon, ám most végre eljött az idő.

A bökkenő csak annyi, hogy egy béta verzió áll rendelkezésre, melyet ráadásul egyelőre csak az ARMv7 processzorokkal hajtott masinák élvezhetnek ki teljes mértékben. Mivel nem végleges verzióról van szó, ezért előfordulhatnak hibák, - így csak saját felelősségünkre próbáljuk ki - viszont a fejlesztőcsapat már most elárulta, hogy milyen változások tűnnek fel a hamarosan érkező, teljes alkalmazásban: többek között gyorsabb és stabilabb lesz, illetve új felhasználói felületet kap.

Mellesleg a VLC Mobile Team igen szimpatikus csapat, néhány poénos sort is csempésztek a bétás lejátszó leírásába: "It might kill your kitten, destroy your house and start the mayan apocalypse. Use it at your own risk. Have Fun! :)"

Érdekel, hogy milyen lesz a hamarosan megjelenő, teljes értékű androidos VLC Player? Töltsd le a bétát a Play Store-ból!

Az androidos VLC Player egyébként az asztali változathoz hasonlóan szinte minden zene- és video fájlt lejátszik. Képes a streamre, kezeli a feliratokat, a számaink közül közvetlenül az őket tartalmazó mappákból is szemezgethetünk, az irányítást gesztusokkal is végezhetjük és még sorolhatnánk a funkcióit.