A Xiaomi új termékei élménytelibbé teszik az életünket

Kütyü Magazin, 2022. október 4. 17:11

A Xiaomi megkezdi új AIoT-termékeinek nemzetközi értékesítését. Ezeket arra tervezték, hogy kényelmesebbé, élménytelibbé és sportosabbá tegyék a hétköznapjainkat: ilyen szerepet szán a cég az új Xiaomi Robot Vacuum X10+ robotporszívónak, a nedves-száraz Xiaomi Truclean W10 Wet Dry Vacuum porszívó családnak, a Xiaomi TV Q2 televízióknak, a Xiaomi Smart Band 7 Pro okoskarkötőnek és a Redmi Pad táblagépnek.

  

Elképesztő takarítási képességek, jóformán emberi beavatkozás nélkül: Xiaomi Robot Vacuum X10+ 

A Xiaomi Robot Vacuum X10+-t, a Xiaomi legújabb robotporszívó-sorozatát azért alkották meg, hogy minden korábbinál könnyebb legyen a házimunka, minimális emberi beavatkozással. Egy okos dokkoló is része a terméknek, amelynek segítségével a készülék képes kiüríteni a porszívó portartóját, megtisztítani a felmosó párnáit, újratölteni a víztartályát, nedvesen tartani felmosó ruháit, sőt meg is szárítja őket – így akadályozva meg, hogy a készülék használaton kívül áporodottá váljon. Automatikus működés a javából – a takarítás ezzel a készülékkel tényleg gyerekjáték.

Ez a sokrétű takarítóeszköz ráadásul sokféle felületen alkalmazható. A felmosó párna magától felemelkedik, amikor a beépített ultrahangos szenzor azt érzékeli, hogy szőnyeghez ért a porszívó. Ilyenkor a porszemcséket hozzávetőleg 4000 Pa szívóerővel gyűjti össze a készülék. A két forgó felmosópárna képes felsúrolni a padlót, hogy eltüntesse a foltokat. Ez a sokoldalú takarítótárs egy mozdulattal elvégzi az egész ház takarítását, hogy a felhasználók megszabaduljanak az időigényes és ismétlődő házimunkától egy fárasztó munkanap után.

 

 

A Xiaomi Robot Vacuum X10+ porszívót az S-Cross AI rendszer működteti, amely segít a készüléknek kikerülni minden olyan tárgyat, amely takarítás közben az útjába kerülhet. A gép kétsoros lézert és egy RGB-kamerát alkalmaz a tárgyak észlelésére. Az LDS navigációval a készülék tervet készít, hogy minél hatékonyabban járja be a feltakarítandó területet, függetlenül a ház méretétől és berendezésétől. A robotporszívó megkapta a TÜV Rheinland tanúsítványát, amely azt igazolja, hogy a kibervédelmi és adatvédelmi képességei a legmagasabb kívánalmaknak is megfelelnek.

A Xiaomi Robot Vacuum X10+ 899 eurós ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható várhatóan október végétől a Xiaomi hivatalos csatornáin keresztül. 

 

Egy lendülettel végig porszívózza a házat: Xiaomi Truclean W10 Wet Dry Vacuum Series 

Ez a Xiaomi első nedves-száraz porszívócsaládja: a Xiaomi Truclean W10 Wet Dry Vacuum Series. A széria tagjait úgy tervezték, hogy minden háztartásban kifogástalan munkát végezzenek. A sorozatnak két kézi modellje van – a Xiaomi Truclean W10 Ultra Wet Dry Vacuum és a Xiaomi Truclean W10 Pro Wet Dry Vacuum; mindkettő mestere a takarításnak, és mindkettőnek három alapvető funkciója van – porszívózás, felmosás és súrolás. Egy intelligens szennyeződés-detektor és a beépített adaptív funkció teszi képessé a készülékeket arra, hogy a szívó, tisztító erőt az adott felületen található por, szennyeződés mennyiségéhez igazítsa. Bármilyen kosz, akár nedves szennyeződés vagy szőrcsomó is, amit a kedvenc kisállat hagyott maga után, egy mozdulattal eltüntethető.

 

 

A Xiaomi tisztában van azzal, hogy minden otthon más és más, ezért különböző tisztítási módot igényel. Éppen ezért a Xiaomi kétféle modellt kínál ebben a sorozatban, alkalmazkodva a változó igényekhez. A Xiaomi Truclean W10 Ultra Wet Dry Vacuum porszívót két, 75°C-os tisztítási móddal látták el, amellyel különös alapossággal lehet feltakarítani a padlót vagy szőnyeget. Ez a készülék képes kitisztítani önmagát, újratölteni a víztartályát, és automatikusan kiszárítani magát a dokkoló állomásán.

 

 

A Xiaomi Truclean W10 Pro Wet Dry Vacuum porszívó azokban az otthonokban ideális választás, ahol a sarkokat és a padlószegélyeket nehéz elérni a hagyományos porszívóval. A takarítás gyerekjáték a készülék speciálisan kialakított gubancmentes görgős keféjével, amely nagy területet képes lefedni, és egy 90 fokban állítható nyéllel is rendelkezik, amely segít elérni a bútorok alatti padlófelületeket.  

A Xiaomi Truclean W10 Wet Dry Vacuum Series 599 eurós ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható várhatóan október végétől a Xiaomi hivatalos csatornáin keresztül. 

 

Ilyen az igazi kvantumtelevíziózás: itt a Xiaomi TV Q2 termékcsalád  

A legújabb Xiaomi TV Q2 termékcsalád kivételes képminőséget nyújt a legújabb Quantum Dot Display technológiának köszönhetően. Három különböző méretű televízió tagja a termékcsaládnak. Mindegyik 4K Ultra-HD felbontású, csúcsminőségű készülékek, vagyis képesek megfelelni a legkifinomultabb igényeknek is a képminőség terén: élénk és élethű színeket produkálnak, a mozgások megjelenítése közben tiszta képátmeneteket biztosítanak. Ezeket a képmegjelenítési tulajdonságokat egészíti ki a Dolby Vision IQ és Dolby Atmos, audiovizuális páros, illetve a környezetifény-érzékelők, amelyek révén a Xiaomi TV Q2 tévék képesek folyamatosan felmérni a környezeti fényerőt, és ehhez igazítják a képernyő képének megvilágítását. Mindeközben a készülék hangminősége is kiváló, vagyis az audiovizuális impulzusokra kiéhezett nézők felejthetetlen moziélményben részesülhetnek.

 

Ne feledkezzünk el a beépített Google TV rendszerről sem, amely e sorozatban elsőként jelenik meg a Xiaomi kínálatában, gondoskodva arról, hogy a nézők az ízlésüknek, érdeklődésüknek megfelelő tartalmakhoz juthassanak hozzá, és hogy a szórakozásnak soha ne legyen vége. A termékcsalád készülékei okosotthon-központként is funkcionálnak a Google Assistanttal kiegészülve: a felhasználók ennek segítségével akár hangutasítással is irányíthatják a párosított okoseszközeiket az otthonuk bármely részében.

 

A tévékre alapértelmezett módon feltelepítették a Xiaomi TV+ applikációt, amely további tartalmakat kínál – például mozifilmeket – vagyis minden szükséges alkalmazás egy helyre, a tévéképernyőre kerül az okosotthonban.  

A Xiaomi TV Q2 Series 599 eurós ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető várhatóan év végétől a Xiaomi hivatalos csatornáin keresztül.

 

Dobd fel a stílusod: Xiaomi Smart Band 7 Pro 

A Xiaomi Smart Band 7 Pro okoskarkötő immár 1.64”-es képátlójú, nagyfelbontású, négyszögletes AMOLED kijelzőt kapott, amely képes kielégíteni a képmegjelenítésre, a kényelemre és esztétikára egyaránt kényes felhasználók igényeit is. A megnövelt és automatikus fényerőszabályozóval is ellátott kijelzőn úgy fér el több vizuális elem, hogy közben a karkötő megjelenése is tetszetős maradt.

A Xiaomi Smart Band 7 Pro több mint 110 sportolási tevékenységet képes nyomon követni, valamint az alvásminőséget is figyeli. Újdonság a népszerű okoskarkötő funkciói között a GNSS rendszer, amely gyorsabban képes meghatározni felhasználója helyzetét, és pontosabban nyomon követi az útvonalát. Emiatt különösen azok fogják ezt a funkciót értékelni, akik a szabadban mozogva szeretnek sportolni. A készülék 5ATM vízállósággal rendelkezik, az akkumulátora pedig akár 12 napos töltés nélküli használatot tesz lehetővé. Ez alatt az idő alatt a karkötő segítségével bárhol és bármikor fogadhatunk hívásokat és üzeneteket.

A készülékre több mint 150-féle óralapot lehet beállítani; a cserélhető szíj kétféle színben áll rendelkezésre, és nyolc különböző tapintású pánt választható hozzá. Ez a sokoldalú eszköz az öltözékünk elmaradhatatlan kiegészítője lehet, akár egy üzleti találkozóra, akár egy esti buliba készülünk, vagy csak szeretnénk menők lenni túrázás közben.  

A Xiaomi Smart Band 7 Pro 99 eurós ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható október 5-től a Xiaomi hivatalos csatornáin keresztül. 

 

Minden egyben – egy tablet a szórakozásért: Redmi Pad 

A Redmi Pad tablet négy hangszóróját Dolby Atmos rendszerrel látták el, a kijelzője pedig 90 Hz-es rátával frissül. A 10,61”-es kijelző vizuális késleltetése alacsony, ami hozzájárul az eszköz kiváló képmegjelenítéséhez. Ez a világ első olyan tabletje, amely SGS alacsony kékfény tanúsítványt kapott. Mindezeken túl a Redmi Pad megszerezte a TÜV Rheinland tanúsítványát is, amely azt igazolja, hogy a kijelzője gyenge fényviszonyok mellett is jól látható, vagyis akkor is kíméli a szemet, ha a felhasználó hosszú időn keresztül nézi a kijelzőt. A 8 MP-es ultranagy látószögű előlapi kamera és a FocusFrame technológia gondoskodik arról, hogy az eszköz a többszereplős videóhívásokat is jól kezelje, és senki ne maradjon ki a hívásból.

 

A tabletet hosszú üzemidőt biztosító, 8000 mAh-es akkumulátorral látták el, amelyhez egy 22,5 W-os töltő is jár, támogatva a 18 W-os gyorstöltést, vagyis a Redmi Pad a maratoni hosszúságú játékra, mozizásra vagy az órákig tartó fotózásra is alkalmas.

A Redmi Pad 279 eurós ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható várhatóan október közepétől a Xiaomi hivatalos csatornáin keresztül.