Videókonferenciához is megfelelő AOC monitorok

Kütyü Magazin, 2022. augusztus 21. 10:06

A kijelző szakértő AOC a következő szemeszter kezdete előtt, épp időben jelenti be a V5 termékcsalád három új, többfunkciós monitorját, melyeket főként a home office-ban dolgozó felhasználóknak és diákoknak szánnak. 

Az új monitorok három méretben kaphatók (24″/60,4 cm 24V5CW, 27″/68,6 cm Q27V5CW és 34″/86,4 cm ultraszéles CU34V5CW), 2 MP-es beépített webkamerával rendelkeznek, Windows Hello támogatással az egyszerű bejelentkezés és a megnövelt biztonság érdekében, és megfelelnek a mai kor videóhívási- és videókonferencia-követelményeinek. A 3 oldalon keret nélküli V5 modellek keskeny kijelzők, sokoldalú USB-C csatlakozással, 65 W-os teljesítménykimenettel laptop vagy tablet töltéséhez és a képjel továbbításához egyetlen kábellel.

 

AOC V5 termékcsalád webkamerával – Azonnali bejelentkezés, megnövelt biztonság, sokoldalú megoldás home office-hoz

 

Kortárs design

A vaskos, nem inspiráló monitorokkal ellentétben a V5 termékcsalád kialakítása kis súlyú, kortárs megjelenést nyújt a modern íróasztalokon és az otthoni irodákban. A 3 oldalon keret nélküli kialakítással és az alsó kereten a vékony állrésszel, a keskeny alappal (12,1 mm), valamint ergonomikus, magasságban állítható állvánnyal a V5 termékcsalád tökéletesen illik a stílusos belső kialakítású életterekbe.

 

Számos szinten sokoldalú

Az új V5CW modellek a 2 MP-es webkamerával és a Windows Hello támogatással emelkednek ki a V5 család többi modellje közül. A webkamera a mai üzleti világban és az oktatásban alapvető fontosságúvá vált: valamilyen formában velünk maradnak a videókonferenciák és a virtuális tanórák. A V5CW tetszetősen felel meg ennek az igénynek, és még többet is kínál, mint amit egy egyszerű webkamerától elvárunk. A Windows Hello arcfelismerő technológiának köszönhetően a Windows felhasználók egyszerűen a webkamerába nézéssel, jelszó megadása nélkül bejelentkezhetnek a munkamenetbe, ami egyszerre javítja a rendszer biztonságát és a használhatóságot. 

Nem csak a webkamerák váltak feltétlenül szükségessé mostanra, a rugalmas munka és oktatás is mindenhol megjelent. Egyre gyakoribbá vált, hogy az emberek a hét egy részében laptopon dolgoznak az irodában vagy az egyetemen, más napokon pedig otthonról. A V5 termékcsalád beépített 4-portos USB 3.2 elosztójának és az USB-C csatlakozási lehetőségének köszönhetően zökkenőmentesen térhet át home office-ra, egyszerűen csak csatlakoztassa a laptopot egyetlen USB-C kábel használatával. A laptop kap töltést (max. 65 W teljesítménnyel), a képernyő pedig kiterjeszthető vagy duplikálható a monitorra, s emellett a laptop hozzá tud férni a monitor USB elosztójára csatlakoztatott eszközökhöz. Az USB-C csatlakozás sokoldalúságának köszönhetően a V5 termékcsaláddal könnyen megvalósítható a tiszta, rendezett íróasztal.

 

Gazdag látványvilág 24″-tól 34″-ig

A 34″ ultraszéles CU34V5CW az ívelt VA panellel a legnagyobb képernyőt nyújtja; az 1500R-es görbület pedig javítja a láthatóságot az éleknél, aminek köszönhetően még jobban elmélyülhet a játékokban és a filmekben. A UWQHD (3440x1440 pixel) éles, nagy részletességű felbontásával a legjobban használható ki a vízszintes tér, akár 3-4 ablak is megjeleníthető egymás mellett.

 

A CU34V5CW tökéletesen megfelelő munkához és játékhoz egyaránt. Munkában a 16:9 modelleknél jobb multitasking-ot nyújt, mert több alkalmazás jeleníthető meg egyszerre; a szórakoztatás esetében pedig szinte ragyog. Mély, gazdag 3000:1 kontrasztarányával és a mozihoz hasonló 21:9 képaránnyal élmény filmet nézni ezen a modellen; a 100 Hz frissítési ráta, az AMD FreeSync támogatás és a rövid válaszidők (1 ms MPRT, 4 ms GtG) pedig bizonyítják, hogy a CU34V5CW kiválóan alkalmas a játékra. A CU34V5CW támogatja a Picture-in-Picture (PiP) és a Picture-by-Picture (PbP) módokat is, egyszerre két forrás megjelenítéséhez.

 

A 27″ méretben a Q27V5CW IPS panellel és QHD (2560x1440) felbontással rendelkezik, amivel ebben a méretben ideális pixelsűrűséget biztosít. A 75 Hz-es frissítési ráta jobb mozgástisztaságot nyújt az általánosabban alkalmazott 60 Hz-es modelleknél, mindemellett az IPS technológiának köszönhetően szélesek a látószögek (178°/178°) és kiváló a színpontosság is (126% sRGB, 105% AdobeRGB, 98% DCI-P3).

 

Kompakt íróasztal esetében a kisebb 24″ 24V5CW modellt érdemes választani. A nagyobb testvéreivel azonos funkcionalitást nyújtja kisebb, 24″ mérettel, élénk IPS panellel, gazdag és pontos színekkel, FHD (1920x1080) felbontással, valamint 75 Hz frissítési rátával. A csoporton belül a 24V5CW a legkedvezőbb árú modell, de a laptop-kijelzőkhöz képest kiváló, egészségesebb alternatívát biztosít. Kiváló ajándékötlet is lehet barátoknak, családtagoknak!

Hogy mindenki igényeinek megfeleljenek, mindhárom modell ergonomikus, magasságban állítható, billenthető, forgatható állvánnyal rendelkezik; a 24” és 27” modellek pivot móddal (90° függőleges beállítás) is. A VESA falraszerelési lehetőség mindhárom modellnél még nagyobb sokoldalúságot biztosít, ha több monitort használnak együtt. Mind a három modell rendelkezik 4-portos USB 3.2 elosztóval, nagy sebességgel csatlakoztatva más eszközöket, pl. USB meghajtókat, illetve kiegészítő USB portokat biztosítva más perifériák, pl. billentyűzet, egér számára. A 2 db 5 W-os hangszóróval mindegyik modell egyetlen eszközben egyesíti a videókonferencia lehetőségeit.

 

Tudjon meg többet az új V5 modellek jellemzőiről ebben a videóban:

 

Az AOC 24V5CW, Q27V5CW és CU34V5CW 2022 augusztusától kapható, a következő ajánlott kiskereskedelmi árakon:

24V5CW: € 319

Q27V5CW: € 429

CU34V5CW: € 609