Következő generációs konzolos játékélmény 120 Hz-en, 32 és 27 hüvelyken

Kütyü Magazin, 2021. október 26. 20:55

A gaming világ drámaian megváltozott tavaly a HDMI 2.1 bevezetésével, amely továbbfejleszti a csatlakoztathatóságot azáltal, hogy támogatja a magasabb videofelbontást és frissítési rátát, beleértve a 4K felbontást 120 Hz-en, új szintre emelve ezzel a konzolokon történő játékot. Néhány hónappal ezelőtt a konzoljátékosok megismerhették az első Xboxhoz tervezett (Designed for Xbox) Philips Momentum monitort, az 559M1RYV (55 hüvelyk/139,7 cm) modellt.

A Philips Momentum Xboxhoz tervezett gaming monitorai úgy készültek, hogy azok a legjobb élményt nyújtsák a következő generációs konzoljátékosoknak a beépített HDMI 2.1 bemenetnek köszönhetően, amely lehetővé teszi az új generációs konzolos játékélményt 4K felbontás és gyors, 120 Hz-es frissítési ráta mellett, így biztosítva az ultra-tiszta és zökkenőmentes játékélményt. A Philips monitors portfóliója most két új kijelzővel bővült: a 329M1RV (31,5 hüvelyk/80 cm) modellel és a 279M1RV (27 hüvelyk/68,5 cm) modellel.

Philips Momentum 329M1RV

Engedje szabadjára a képességeit

Ez a csúcstechnológiás portfólió megfelel a legújabb Xbox konzolok új szabványainak, és eleget tesz a következő generációs játékosok igényeinek, lehetővé téve ezáltal a legjobb játékélményt szinergikusan létrehozott monitorok segítségével. Az Xbox X Series HDMI 2.1 porton keresztül történő csatlakoztatásával mostantól ultraéles 4K felbontás és, 120 Hz-es frissítési ráta mellett játszhat. A magasabb frissítési ráta előnyt biztosít az ellenfelekkel szemben: a mozgások simábbak és egybefüggőbbek lesznek, amely egyszerűbb célzást tesz lehetővé. Ezenkívül az alacsony latencia és a gyors válaszidő szintén hozzájárul a gördülékenyebb és valósághűbb játékélmény biztosításához: ez nagy előnyt jelent a gyors reakciót igénylő videojátékok esetén.

 

A Philips Momentum monitorok az Xbox-konzolokra tervezett teljesítményt nyújtanak ultraéles 4K felbontással, minimum 120 Hz-es frissítési rátával, HDR-támogatással és VRR-rel (variable refresh rate, változtatható frissítési ráta) a gördülékeny és alacsony késleltetésű játékélményhez. A Philips Momentum 329M1RV modell VESA DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal rendelkezik, amely jelentős előrelépést jelent a hagyományos SDR-képernyőkkel szemben, magasabb fényerőt, kontrasztot és jobb színeket biztosít. A Philips Momentum 279M1RV modell VESA DisplayHDR 600 tanúsítvánnyal rendelkezik, 600 nites maximális fényerővel és széles színskálával, amelynek köszönhetően valósághűen jeleníti meg a játékok és filmek effektusait. A csúcsteljesítmény melletti gördülékeny, szakadozásmentes játékélményt az AMD FreeSync Premium technológia is biztosítja a Philips Momentum 329M1RV esetében.

 

A legjobb minőség a rendkívül igényes játékosok számára

A két új monitor nem csupán a következő generációs konzolok számára jelenti a legjobb megoldást, hanem a PC gamerek számára is: a Philips Momentum 279M1RV modell ideális mérete a konzolos és PC játékosok számára is jól megérdemelt előnyt biztosít azáltal, hogy igényes funkcióinak köszönhetően élménydúsabbá és szórakoztatóbbá teszi a játékélményt. A Philips Momentum 279M1RV modell IPS Nano-panellel rendelkezik, amely széles betekintési szög mellett is élethű színpontosságot biztosít, színváltozás nélkül, és 98%-ban képes lefedni a standard DCI-P3 színskálát. Tökéletes választás azoknak, akiknek kiemelten fontos a képminőség, a nagyobb termelékenység, ezenkívül pedig kivételes játékélményre vágyik. Ez a modell USB-C csatlakozással is rendelkezik (vékony csatlakoztatható kábel, amely töltés közben adatokat is továbbít). És ez még nem minden: a monitor G-SYNC kompatibilis, tehát szinkronizálja a monitor frissítési rátáját a videokártya kimenetével a gördülékenyebb játékélmény érdekében, gyönyörű látványt és komoly versenyelőnyt biztosítva ezáltal.

 

Lenyűgöző kívül-belül

Ezeket a Momentum monitorokat tökéletes formatervezés és kiváló anyagminőség jellemzi, így 2020-ban a Red Dot Design Award-díjat is elnyerték. A 329M1RV és a 279M1RV gaming monitorok egyaránt figyelemreméltó benyomást keltenek szembetűnő állványaiknak köszönhetően, amelyek szilárd megjelenést és stílusos választást biztosítanak bármely gaming állomás számára és ugyanakkor állítható a magasságuk, dönthetőek, forgathatóak és a kábel elvezetésről is gondoskodnak. Ezenkívül a két modell a Philips Ambiglow technológiájával is el van látva, amely új dimenziót ad hozzá a vizuális élményhez a monitor hátoldalán elhelyezett LEDek révén.

 

A monitorok új szintre emelik a magával ragadó játékélményt a DTS Sound technológiának köszönhetően, amely lehetővé teszi a virtuális térhatású hangot, gazdag basszussal, párbeszéd-erősítéssel, továbbá torzítás- és szakadozásmentes maximális hangerősséggel kiegészülve.

A Philips 329M1RV és 279M1RV modelljei 2021 novemberétől elérhetőek, az ajánlott fogyasztói áruk rendre 1099 € és 999 €.