Új SSD-t kínál laptopokhoz és kisméretű számítógépekhez a Kingston

Kütyü Magazin, 2021. március 30. 13:27

A memóriatermékek és technológiai megoldások globális piacvezetője, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette az NV1 NVMe PCIe SSD bevezetését. Az egyoldalas M.2 kialakítással hatékony teljesítményt nyújtó NV1 ideális belépő szintű meghajtó laptopokhoz és kisméretű (SFF) PC-khez, kezdő NVMe-felhasználók számára. 

Az NV1 bőséges, 2 TB-ig terjedő tárkapacitást kínál. Olvasási és írási sebessége 2100, illetve 1700 MB/s*, ami a SATA-alapú SSD-kre jellemző teljesítmény háromszorosa. Az NV1 kevesebb áramot fogyaszt, kevesebb hőt bocsát ki és gyorsabban tölti be a programokat, így ideális megoldás a reagálókészséget és az ultragyors adathozzáférést nagyra értékelő, de korlátozott hellyel rendelkező felhasználók számára. Az NV1 meghajtó 500 GB, 1 TB és 2 TB kapacitású** változatokban érhető el, három év korlátozott garanciával**** és ingyenes műszaki támogatással.

 

„Az NV1 NVMe PCIe SSD-vel az új és meglévő felhasználói igényekre egyaránt reagálunk. Akár meglévő rendszert frissítenek, akár újat építenek ki a felhasználók, az NV1 nagy sebességet és megbízható működést kínál számukra, megfizethető áron” – mondta Tony Hollingsbee, a Kingston EMEA SSD-üzletágának vezetője. 

 

2020-ban a Kingston több mint 20 milliárd SSD-t szállított világszerte a Forward Insight elemzőcég szerint. A világ legnagyobb SSD-szállítóinak egyikeként a vállalat nemrég a KC600 SSD mSATA változatát is bevezette a régebbi laptopok frissítésének támogatására. Az új termékekkel a Kingston elkötelezett az iránt, hogy az iparág legátfogóbban tesztelt és legteljesebb SSD-portfóliójával szolgálja ki a különféle piaci igényeket, a kezdőtől a professzionális felhasználókon át az adatközponti ügyfelekig.  

Az NV1 funkciói és specifikációja:

•  NVMe PCIe teljesítmény: Az NV1 maximális olvasási/írási sebessége 2100/1700 MB/s* (minden kapacitásváltozatnál).

•  Ideális korlátozott hellyel rendelkező rendszerekhez: Könnyen integrálható M.2 csatlakozós kialakítású rendszerekkel. Tökéletes vékony laptopokhoz és kisméretű (SFF) PC-khez.

•  Több kapacitásváltozat**: 2 TB-ig többféle kapacitásváltozatban rendelhető az egyéni adattárolási igények kielégítésére. 

•  Formai kialakítás: M.2 2280

•  Csatolófelület: NVMe PCIe Gen 3.0 x 4 sáv

•  Kapacitásváltozatok**: 500 GB, 1 TB, 2 TB

•  Teljes írott adatmennyiség***:              

      –  500 GB – 120 TBW

      –  1000 GB – 240 TBW

      –  2000 GB – 480 TBW    

      –  500 GB: 5 mW tétlen állapotban / 205 mW átlagosan / 1,1 W (MAX) olvasáskor/ 3,3 W (MAX) íráskor 

      –  1000 GB: 5 mW tétlen állapotban / 220 mW átlagosan / 1,1W (MAX) olvasáskor / 3,3 W (MAX) íráskor

      –  2000 GB: 5 mW tétlen állapotban / 340 mW átlagosan / 1,1W (MAX) olvasáskor/ 3,3 W (MAX) íráskor

•  Tárolási hőmérséklet: -40°C~85°C

•  Üzemi hőmérséklet: 0°C~70°C

•  Méret: 22 mm x 80 mm x 2,1 mm

•  Súly: 7 g (minden kapacitás)                                                     

•  Üzemi rezgés: 2,17 G (7-800 Hz)

•  Üzemen kívüli rezgés: 20 G (20-1000 Hz)  

•  Garancia/támogatás****: Korlátozott 3 éves garancia, ingyenes műszaki támogatással 

Az SSD asztali gépes és noteszgépes feladatokra készült, nem szerverkörnyezetbe. 

__________________

* „Out-of-box” teljesítmény alapján, PCIe 3.0 alaplappal. A sebesség hardvertől, szoftverektől és használattól függően változhat. 

** A flash-tárolóegységen megadott kapacitás egy része formázásra és egyéb funkciókra szolgál, így nem használható adattárolásra. Ezért a tároló tényleges rendelkezésre álló kapacitása kisebb a terméken megadottnál. Bővebben a Kingston flash-útmutatójában: kingston.com/flashguide.

*** Az összes kiírható bájt (TBW) értéke a JEDEC Enterprise Workload (JESD219A) szabványra épül. 

**** A korlátozott garancia alapja 3 év vagy a „felhasznált százalék”, amiről a Kingston SSD Manager (Kingston.com/SSDManager) tájékoztat. Az új, még nem használt NVMe SSD „felhasznált százalék” értéke 0, míg azé a terméké, amely már elérte a garancialimitet 100 feletti. Részletek: Kingston.com/wa.