Minden elvárást felülmúlnak az LG Ultra szériás monitorai

Kütyü Magazin, 2021. január 16. 13:16

Az LG Electronics (LG) tovább erősíti pozícióját a prémium monitorok piacán új, a 2021-es CES kiállításon debütáló Ultra monitoraival. A gamerek, digitális művészek és professzionális felhasználók igényeit szem előtt tartva a legújabb UltraGear, UltraWide és UltraFine szériás kijelzők magas szintű hatékonyságot és szórakozási élményt kínálnak, így otthoni és irodai használatra is tökéletesek.

 

A 2021-es LG UltraGear gaming monitorok

A Nano IPS technológiájú, 1 ms Gray-to-Gray (GTG) válaszidejű kijelzőkkel az LG új UltraGear gaming monitorjai (27GP950, 32GP850 és 34GP950G modellek) a lehető legjobb játékélményt kínálják. Mindhárom 2021-es modell bármilyen típusú játékot új szintre emel a készülékek elképesztő sebességének, képminőségének, felbontásának és a DCI-P3 színtér 98 százalékát lefedő színskála-megjelenítésének köszönhetően.

A 27 hüvelykes UltraGear 4K UHD monitor (27GP950 modell) gyors és gördülékeny játékmenetet garantál a 144 Hz-es, akár 160 Hz-ig növelhető képfrissítéssel. A kijelző támogatja továbbá a HDMI 2.1-en keresztüli változó képfrissítési rátát (VRR) a szakadásmentes képmegjelenítés érdekében és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy izgalmas 4K játékokkal játsszanak akár 120 Hz-es képfrissítéssel mind PC-n, mind a legújabb generációs konzolokon. A 27GP950 kiemelkedő gaming teljesítményéhez az LG hadveres beállításai járulnak hozzá, amelyek lehetővé teszik, hogy a Nano IPS kijelző olyan színeket jelenítsen meg, melyek egyszerre kivételesen valósághűek és elképesztően élénkek.

Az LG 32GP850 monitor méltó utódja a tavaly bemutatott, elismert 27GL850 modellnek. A 31,5 hüvelykes, QHD felbontású Nano IPS monitorja új szintre emeli a játékélményt ultragyors, 165 Hz-es, akár 180 Hz-ig emelhető képfrissítési rátájú folyadékkristályos paneljével. NVIDIA G-SYNC kompatibilitásával ez az UltraGear monitor jobban bevonja a gamereket kedvenc játékaikba azzal, hogy gazdag, élénk képmegjelenítést biztosít vibrálás és szakadozás nélkül.

A 2021-es CES innovációs díjának nyertese, az LG 34GP950G moziminőségben jeleníti meg a játékokat a 34 hüvelykes, 21:9 képarányú UltraWide QHD Nano IPS kijelzőjének és a 144 Hz-es, akár 180 Hz-ig emelhető képfrissítési rátájának köszönhetően. Ez a monitor NVIDIA G-SYNC ULTIMATE kompatibilis, azaz megfelel az NVIDIA által hivatalosan tanúsított legmagasabb szintű G-SYNC teljesítmény követelményeinek, vagyis a lehető legjobb, vibrálás és szakadozás nélküli képminőség garantálja a magával ragadó játékélményt.

Mindemellett a 27GP950 és 34GP950G modellek VESA DisplayHDR 600 tanúsítvánnyal rendelkeznek, a 32GP850 monitorok pedig HDR10 támogatást kínálnak a lehető legdinamikusabb játékért. A tükröződés csökkentése érdekében minden modell matt borítású kijelzőt kapott, az LG UltraGear monitorok jellegzetes, futurisztikus megjelenését pedig a hátsó burkolat mutatós, kör alakú eleme adja.

 

2021-es LG UltraWide monitorok

Szintén kiérdemelte a CES innovációs díját az LG 40WP95C UltraWide monitorja: ez a multitasking erőmű egy 40 hüvelykes, hajlított Nano IPS kijelzőt kapott 5K2K (5120 x 2160) felbontással és 21:9 képaránnyal. Hatalmas képernyőfelületével ez a monitor segíti a felhasználók hatékonyságát azáltal, hogy lehetővé teszi, hogy egyidejűleg több információt jelenítsenek meg, így egyszerre több feladat végezhető el a képernyőn. Ez a tulajdonsága teszi a kijelzőt jó választássá a digitális tartalomgyártók, a fejlesztők vagy bárki más számára, aki rendszeresen végez egyszerre több feladatot. A DCI-P3 színtér 98, és az sRGB színtér 135 százalékát lefedő, lenyűgözően pontos képmegjelenítéssel garantált a legaprólékosabb munkákhoz szükséges precizitás, miközben a HDR 10 támogatás kifogástalan HDR teljesítményt garantál. Az LG UltraWide a modern szakemberek eszközcsatlakoztatási igényeit is kielégíti számos opciójával: a Thunderbolt 4 például egyszerre kínál gyors adatátvitelt és áramellátást egyetlen kábelen keresztül. Az ergonomikus kialakítású monitor teljes mértékben dönthető és forgatható, magassága állítható, amely teljes kényelmet biztosít minden felhasználó számára.

 

2021-es LG UltraFine OLED Pro kijelzők

Pontos színvisszaadásával és kivételes HDR és SDR képminőségével az LG UltraFine OLED Pro kijelző (32EP950 modell) ideális megoldás a kreatív iparágban dolgozók, például vizuáliseffekt-művészek, valamint film- vagy animációs stúdiók producerei számára. Az önálló fénykibocsátásra képes pixelekből álló OLED kijelző 1000000:1 arányú kontrasztot garantál a 31,5 hüvelykes 4K kijelzőn, miközben a több mint nyolcmillió önálló fényerő-szabályozásra képes képpont segít eltüntetni a HDR LCD kijelzőkre jellemző zavaró, ún. holdudvarhatást, azaz a sötét jeleneteknél átszűrődő, a háttérvilágításból származó fényfoltokat. Az UltraFine OLED Pro kijelző ezen felül kiváló színpontosságot nyújt mind a DCI-P3, mind pedig az Adobe RGB színtér 99 százalékának lefedésével.

Az LG UltraFine OLED Pro monitor a digitális művészek által elvárt színhűséget nyújtja, köszönhetően 10 bites 4K OLED kijelzőjének és az LG Calibration Studio elnevezésű funkciónak. Ez utóbbi, vagyis az LG hardveres beállítási megoldása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját maguk végezzék el a beállításokat, biztosítva a legmagasabb szintű színpontosságot és konzisztenciát. A monitor kényelmesen összekapcsolható külső eszközök széles körével, mivel számos bemenetet kapott: egy USB C portot 90 W-os töltési lehetőséggel, valamint két DisplayPort, egy HDMI és három USB bemenetet.

„A magával ragadó játéktól a professzionális szintű hatékonyságig és teljesítményig az LG élvonalbeli Ultra monitorjai tudják mindazt, amit napjaink legmagasabb igényű felhasználói elvárnak” — mondta Jang Ik-hwan, az LG üzleti megoldások divíziójának szenior alelnöke és IT termékekért felelős vezetője. „Vezető pozíciónk a prémium monitorok piacán csak akkor fenntartható, ha továbbra is változatos új fejlesztéseket kínálunk a jelenlegi és az új vásárlók számára.”

Termékspecifikáció: