Kisokos facsavarok vásárlásához

Kütyü Magazin, 2020. október 8. 09:37

A csavar az építőipar és az otthoni barkácsolás alfája és omegája. Ezen belül is az egyik leggyakrabban használt fajta a facsavar, amely rendkívül sokféle méretben és anyagból gyártva kapható. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mikor, melyik típust érdemes választani.

A facsavarok fő jellemzői

A legtöbben talán nem is gondolnák, hogy facsavar és facsavar között milyen nagy különbségek lehetnek. Anyaguk szerint készülhetnek sárga- vagy vörösrézből, alumíniumból és lágyacélból, amelyet aztán a legtöbb esetben korróziógátló horganyzással is ellátnak. Ez a bevonat lehet akár cinkből, nikkelből, esetleg krómból, a lényege, hogy megóvja a csavarokat az időjárás viszontagságaitól. Különösen csavarozógép használata esetén érdemes nagyobb szilárdságú edzett darabokat vásárolni, emellett a dupla menettel rendelkező csavarok választása is segítheti a gyorsabb munkát, hiszen azok betekeréséhez csupán feleannyi fordulat szükséges.

Facsavarok vásárlásánál nagyon fontos a megfelelő méret kiválasztása, amelyet minden esetben milliméterben adnak meg. Az első szám mindig a csavar orsójának átmérőjét, míg a második a csavar hosszát jelöli.  

Facsavarok típusai 

Jetting facsavarok

A Jetting süllyesztett fejű facsavarok minden olyan előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amely a faanyagok tökéletes összeszereléséhez szükséges. Ezek a korrózióálló, rozsdamentes bevonattal rendelkező acélcsavarok biztosan nem törnek el, és garantáltan ellenállnak az időjárás viszontagságainak. A gyorsbehajtású, vágóéllel rendelkező típussal nem csak könnyebb a munka, de a faanyag széthasadása is elkerülhető. Amennyiben asztalosmunkáihoz olyan időtálló csavart keres, amellyel egyszerű dolgozni, a VasMuszakiBolt.hu webáruházában biztosan megtalálja az Ön számára megfelelő méretű, minőségi Jetting facsavarokat.