19 díjat nyert az LG az idei dizájnversenyen

Kütyü Magazin, 2020. március 26. 11:37

Az LG Electronics (LG) ismét bizonyított a formatervezés terén: a vállalat termékei összesen 19 elismerést érdemeltek ki az idei Red Dot Design Awards dizájnversenyen. A GX Gallery OLED televíziószéria 65 colos modellje (65GX) a legjobb dizájnnak kijáró Best of the Best díjat is megkapta.

A Red Dot termékdizájn kategóriájának Best of the best díját kiérdemlő LG termék luxusminőségű, úgynevezett galéria-kialakítást kapott: a művészet ihlette karcsú televízió tökéletesen simul a falra, amellyel új lehetőségeket kínál a lakberendezés és dekoráció terén. Hasonlóan a többi 2020-as LG OLED tévéhez, a Red Dot győztes készülék is kiemelkedő házimozi-élményt nyújt az új, harmadik generációs Alpha 9 processzor mesterséges intelligenciával, valamint páratlan színmegjelenítést az OLED végtelen kontrasztaránya révén.

A Red Dot egyike a világ három legrangosabb iparági dizájnmegmérettetésének, bírái idén 60 ország 6500 terméke közül választották ki a legjobbakat. Az LG 65GX mellett Red Dot bírái további két LG OLED televíziót — az LG SIGNATURE OLED 8K (77ZX modell) és az LG OLED WX Wallpaper 4K OLED készülékeket — is díjjal jutalmazták. Februárban ez a három OLED modell egy másik neves nemzetközi dizájnversenyen, az iF Design Awardson is elismerésben részesült. 

Az LG OLED televíziókat 2013-as megjelenésük óta minden évben elismerték a Red Dot bírái, a legjobb dizájnnak járó díjat immár hatodik alkalommal érdemelték ki. A korábbi díjazottak közé tartozik a világ első feltekerhető televíziója, az elegáns Wallpaper TV és a minimalista Picture-on-Glass TV. 

Néhány további termék az LG-től, amely Red Dot dizájndíjban részesült:

 

„Hiszünk a nagyszerű dizájn fontosságában, ezért mindig nagy elismerés díjat kapni a Red Dot bíráitól” — mondta Noh Chang-ho, az LG Electronics szenior alelnöke és dizájnmegoldásokért felelős vezetője. „Az LG elkötelezett aziránt, hogy a vásárlók igényeinek megfelelően esztétikus termékeket alkosson, ezért a továbbiakban is keresni fogjuk azokat az innovatív dizájnmegoldásokat, amelyek hozzáadott értéket képviselnek és kivételes felhasználói élményt nyújtanak.”