A Galaxy S20 új szintre emeli a mobilfotózást

Kütyü Magazin, 2020. február 27. 07:59

Legyen szó akár gyenge megvilágításban készült képekről, akár távolabb lévő témákról, a tökéletes kép elkészítéséhez elengedhetetlen a megfelelő felszerelés. A Samsung Galaxy S20 professzionális kamerája egyesíti a legújabb kamerahardvereket és a mesterséges intelligencia alapú szoftveres megoldásokat a látványos eredményekért. A Galaxy S20 kamera-technológiájával a felhasználók a fotózás és a videofelvétel teljesen új módját ismerhetik meg, a kép megtervezésétől egészen a végleges felvétel elkészültéig. 

 

Kristálytiszta felvételek: 108 MP/64 MP szuperfelbontás

A nagyobb felbontás részletesebb fotókat jelent. A Galaxy S20 kamerája szupermagas-felbontású képeket rögzít, így minden részlet tűélesen kivehető. A kamera képszenzora 108MP a Galaxy S20 Ultra, a Galaxy S20 és Galaxy S20+ esetében pedig 64MP. Korábban, amennyiben a teljes képből csak egy kivágott részletre volt szükség, a fontos részletek nem minden esetben maradtak élesek, a Galaxy S20 szenzoraival azonban a kivágott fotók felbontása is magas marad.  

A kivételes felbontást és zoomot a szenzorok kialakításának fejlesztése teszi lehetővé, amely során a képszenzorok mérete és az azokat vezérlő technológia is változott. A nagyobb képszenzorok több fényt fogadnak be, így részletesebb képek készülhetnek akár sötétebb környezetben is.

Az S20 Ultra 108 megapixeles szenzorával emeli magasabb szintre a kameratechnológiát, amely a nona-binning és a re-mozaic megoldások használatával szélsőséges fényviszonyok között is képes tiszta és éles fotókat készíteni. 

 

Még távolabbra, jobb minőségben: Space Zoom ultranagyítás a teleobjektív lencsével

A Galaxy S20 Ultra Space Zoom ultranagyítás technológiája Hybrid optikai zoom és Szuperfelbontású, mesterséges intelligencia alapú zoom kombinációját használja, így a felhasználók akkor is közel lehetnek a fotó témájához, ha valójában távol vannak. 

A Galaxy S20 új Hybrid optikai zoomja a fejlett, nagy felbontású képszenzor erejét egyesíti egy olyan új lencsetechnológiával, amely a hagyományos optikai zoomnál több lehetőséget nyújt a felhasználók számára. Az új technológiával a Galaxy S20 és S20+ háromszoros Hybrid optikai zoomra, míg a Galaxy S20 Ultra tízszeres Hybrid optikai zoomra képes. A mesterséges intelligencia alapú digitális zoom segítségével az S20 és S20+ telefonokkal akár harmincszoros, az S20 Ultrával pedig akár százszoros zoom is elérhető.

A százszoros zoom eléréséhez a Galaxy S20 Ultra hajlított lencséket és egy nagy felbontású képszenzort használ. A hajlított lencsék tízszeres Hybrid optikai zoomot tesznek lehetővé, a szuper zoom technológia pedig további tízszeres nagyítást biztosít a mesterséges intelligencia alapú multi-frame képfeldolgozással, amely csökkenti a remegést és a nagy távolságú zoomolásnál jelentkező minőségromlást. Az egyedülálló lencseoptika és a nagy felbontású képszenzor segítségével elmosódásmentes képek készíthetők.

A tökéletes kép elkészítése szinte lehetetlen a megfelelő eszközök nélkül. A Galaxy S20 forradalmi kameratechnológiájával mindenki számára rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök a legjobb fotók elkészítéséhez.