A Sony bemutatja két új lenyűgöző Xperia okostelefonját

Kütyü Magazin, 2017. augusztus 31. 14:09

A Sony Mobile Communications („Sony Mobile”) bejelentette, hogy prémium okostelefon családja az Xperia XZ1 és az Xperia XZ1 Compact modellekkel bővül. 

Az új készülékek az emberi szem számára láthatatlan mozgásokat is megörökítő Motion Eye kamerával, az okostelefonok piacán forradalmian új 3D-Szkenner funkcióval, a lélegzetelállító képeket megjelenítő, kategóriaelső – az Xperia XZ1 esetében a nagy dinamikatartományú, HDR képernyőt is magába foglaló – kijelző technológiával, és a csúcsminőségű zenehallgatási élményt biztosító Hi-Res Audio funkcióval is rendelkeznek. Az Xperia XZ1 és az Xperia XZ1 Compact a legfejlettebb feldolgozási teljesítményt egyesíti a szupergyors letöltési sebességgel egy időtlen, prémium kategóriás külsőbe csomagolva.

Xperia XZ1

Az Xperia XZ1 Motion Eye kamerája egyesíti a Sony ‘α’ és Cyber-shot fényképezőgépeiben megtalálható szakértelmet, melynek eredményeként a készülék úgy örökíti meg az élet pillanatait, ahogyan más okostelefon nem képes. A beépített memóriás Exmor RS szenzor új szintre emeli a felvételkészítést, és kivételes képminőséget biztosít. A fejlett kamerarendszernek köszönhetően szenzációs videókat készíthetsz a mindennapi pillanataidról, mivel a készülék a szuper lassított visszajátszásokat biztosítva akár másodpercenként 960 képkocka rögzítésére is képes. Ezen felül a Predictive Capture – egy lépéssel előrébb járva –, ha mozgást vagy akár mosolygást érzékel, már az exponáló gomb lenyomása előtt megkezdi a képek készítését. Így utólag négy kép közül válogatva könnyedén rátalálhatsz arra a pillanatra, amelyről egyébként lemaradtál volna. Az új, automatikus élességlátású sorozatfelvétel mód a mozgást lekövetve fókuszban tartja, és elmosódás nélkül rögzíti az akciódús témákat is. A prémiumkategóriás fényképezési élményt az első osztályú, 13 megapixeles előlapi kamera, a 1/3”-os szenzor és az előlapi vaku tökéletesíti, mellyel fantasztikus szelfiket készíthetsz bármilyen fényviszony mellett.

Az okostelefonos szórakozás terén áttörésnek számító 3D-Szkenner – mely a Sony egyedi, innovatív házon belüli algoritmusával rendelkezik – a 3D-s tárgyak gyors és egyszerű szkennelését teszi lehetővé. Ezzel új távlatokat nyitva a kreatív lehetőségek világában. Okostelefonnal elsőként örökítheted meg a tárgyak kiváló minőségi 3D-s lenyomatát mindössze egy perc alatt az alábbi négy beolvasási mód segítségével: head scan (fejszkenner), face scan (arcszkenner), food scan (ételszkenner) és freeform scan (kézi szkenner). Az egyszerű használat érdekében mindegyik mód saját útmutatóval lett ellátva. A szkennelés után különféle szórakoztató lehetőségek állnak a rendelkezésedre: megoszthatod stickerként barátaiddal üzenetküldő alkalmazásokban, feltöltheted olyan 3D közösségekbe, mint például a Sketchfab, életre keltheted avatárként a fényképezőgép Kiterjesztett valóság effektjeihez, használhatod más appokban, élő háttérképéként, vagy akár egy 3D nyomtató segítségével maradandó emléktárgyat készíthetsz belőle. Ezen felül a 3D-Szkenner alkalmazáson belül a „Tudj meg többet” gombra kattintva még több lehetőség áll rendelkezésedre a Google Play-en keresztül, ahol egy széleskörű, folyton növekvő 3D ökoszisztéma felfedezése vár rád.

A Sony egyedi technológiáinak felhasználása adja az Xperia okostelefonok mindenre kiterjedő szórakoztatási lehetőségeit, amelyet az Xperia XZ1 maximálisan kamatoztat.  A Sony BRAVIA TV technológiáját alkalmazva az Xperia XZ1 képernyője még több színnel és kontraszttal rendelkezik, így a kedvenc sorozataidat és filmjeidet az elképesztően valósághű HDR (High Dynamic Range), 5.2”-es Full HD kijelzőn élvezheted. Az éles és élénk kijelző minőségét olyan további technológiák gazdagítják, mint a TRILUMINOS Display for mobile, az X-Reality for mobile és a Dynamic Contrast Enhancer (kontrasztjavító technológia ).

A Sony szakértői gondoskodtak arról, hogy a zenehallgatás élménye is feledhetetlen legyen. Az Xperia XZ1 High Resolution zenelejátszása lehetővé teszi, hogy a legapróbb részleteket is úgy halld, mintha ott lennél az előadó koncertjén. A Sony DSEE HX technológiája pedig közel nagyfelbontású minőségűre javítja a tömörített zenefájlokat. Élvezd zenéid és filmjeid fejhallgatóval vagy anélkül, hisz a továbbfejlesztett, S-Force Front Surround technológiával ellátott sztereó hangszórókkal 50%-kal nagyobb hangnyomás érhető el, mint a korábbi Xperia modellek esetén. Ráadásul a beépített Digital Noise Cancelling (DNC) technológia akár 98%-kal is csökkenti a külső zajokat DNC fejhallgatóval párosítva a zavartalan élmény érdekében.

A minden szempontból egységes Xperia XZ1-et a Sony dizájnerei által megalkotott időtlen formavilág öleli körül. A telefon külsején a Sony védjegyének számító, szélein lekerekített üveg kijelzővel egybefüggő fém keret köszön vissza, amely kellemesen illeszkedik a kézbe. A készülék prémium kategóriás megjelenése nem csupán eleganciát sugároz, hanem tapintása is rendkívüli finomságról tesz tanúbizonyságot.

Az Xperia XZ1 tervezésekor az aktív használatot is szem előtt tartották, így szerkezete fokozottabban ellenáll a hajlításoknak. A telefon a természet viszontagságaival szemben is hasonlóan strapabíró, hisz a Corning Gorilla Glass 5 üveggel megerősített készülék fröccsenés- és porálló. A személyreszabás és az egyedi biztonság érdekében az intuitív ujjlenyomat-olvasó a bekapcsoló gombba került, amely már egyetlen érintéssel azonosít téged. A csúcskategóriás megjelenés négy új színben lesz elérhető: Moonlit Blue (Holdfény Kék), Venus Pink (Vénusz Pink), Warm Silver (Ezüst), és klasszikus fekete; melyeket a felkelő nap sugarainak változó tónusai inspiráltak. A tökéletes harmónia érdekében a Sony új h.ear fejhallgatói (WH-H800, WH-H900N and WI-H700 h.ear on 2 Mini Wireless, h.ear on 2 Wireless NC and h.ear in 2 Wireless) is kaphatók lesznek a fenti színekben.

Az Xperia XZ1 erejét a legkorszerűbb, X16 LTE modemmel felszerelt Qualcomm Snapdragon 835 mobil platform adja, amely képes a szupergyors Gigabit LTE (akár 1 Gbps) letöltési sebességre, és teljesítményével biztosítja, hogy munka vagy szórakozás közben is kiélvezhesd a mindennapok pörgését. A Snapdragon 835 mobil platform támogatja a lenyűgöző grafikákat, a kiváló teljesítményt és a fejlett akkumulátor hatékonyságot. Így a PS4 Remote Play használatával tökéletes választás kedvenc PlayStation4 játékaidhoz. Az adatátvitel az USB 3.1 csatlakozónak köszönhetően szintén szupergyors, amely akár 5 Gbps-os átviteli sebességével tízszer gyorsabb, mint az USB 2.0. Az XZ1 akár egyetlen feltöltéssel teljes napon keresztül megbízható partnered lesz. Fokozott akkumulátor-igénybevétel esetén a Smart Stamina pontosan megbecsüli, meddig bírja az akkud normál használat mellett. Még figyelmeztet is, amikor felismeri, hogy készüléked le fog merülni a nap folyamán, és felajánlja a Stamina üzemmód aktiválását. A Battery Care és a Qnovo Adaptive Charging (Qnovo adaptív töltés) is megtalálható a készülékben, mely funkciók tovább hosszabbítják az akkumulátor élettartamát.

 

Xperia XZ1 Compact

A Sony Mobile ma az Xperia XZ1 Compact készülékét is bejelentette, amely a kompakt okostelefon kategóriát új szintre emelve foglalja magában a Sony legújabb innovációt: a Motion Eye kamerát szuper lassított videó funkcióval, a 3D-Szkennert, a szuper nagylátószögű előlapi kamerát, és a prémium minőségű zenehallgatási élményt kényelmes, tenyérbe simuló 4.6”-es méretben.

A beépített szenzoros Motion Eye kamera kivételes minőségi képeinek köszönhetően új szintre emeli az okostelefonos felvételkészítés világát. Az XZ1 Compact elhozza a legújabb funkciókat: a Predictive Capture-t, hogy ne szalaszd el többé a váratlan pillanatokat és az Autofókusz burst módot (automatikus élességlátású sorozatfelvétel mód), amely a mozgást intelligensen lekövetve biztosít arról, hogy képeid elmosódásmentesek legyenek. A készülék továbbá egy kategóriaelső, szuper nagylátószögű (120° - Field of View) előlapi kamerával is büszkélkedhet, mely tökéletes csoportszelfik és lenyűgöző tájképek készítésére, de a 80°-os, megszokott látószögre is bármikor átkapcsolhatsz mindössze egyetlen érintéssel. Az előlapi vakunak köszönhetően pedig szelfijeid gyenge fényviszonyok között is világosak maradnak.

A Sony mindig is ismert volt egyedi hangtechnológiai újításairól, ami alól – mérete ellenére – az Xperia XZ1 Compact sem jelent kivételt. A készülék tartalmazza a Sony olyan legújabb hangtechnológiáit is, mint a Hi-Res Audio, a DSEE HX hangminőség-javító, az LDAC, a Digital Noise Cancelling (DNC) zajszűrő rendszer és a ClearAudio+. Az XZ1 Compact a valaha volt legerősebb Xperia sztereó hangszórókat is megkapta, amelyek 50%-kal nagyobb hangnyomással rendelkeznek, mint a korábbi modellek, lehetővé téve a páratlan hangminőségű zene fejhallgató nélküli élvezetét is. A zenei ízlésed most a stílusodban is tükröződhet a Sony legmodernebb h.ear fejhallgatóinak köszönhetően (h.ear on 2 Mini Wireless, h.ear on 2 Wireless NC és h.ear in 2 Wireless), mely kínálat az Xperia XZ1 Compact okostelefonnal tökéletes színharmonizációban érhető el.

Az XZ1 Compact egy minden igényt kielégítő kompakt prémium készülék, a Sony formatervezésben tapasztalt rendíthetetlen filozófiáját is ide értve, amiről a káprázatos, gyémántvágás-szerű fém élek is tanúskodnak. Nem csak gyönyörű, de a tevékeny életmódhoz igazodva a követező tulajdonságokkal bír: fröccsenésálló (IP65/IP68 besorolású), fém antennával szerelt felül és alul, a jobb kapcsolódás érdekében, valamint erős, üvegszállal megerősített hajlításnak fokozottan ellenálló szerkezettel is rendelkezik a Corning Gorilla Glass 5 üvegbevonat mellett. A készülék négy csodaszép színben lesz elérhető: fekete, White Silver (fehérezüst), Horizon Blue (horizontkék) és Twilight Pink (alkonyrózsaszín), így könnyedén kiválaszthatod a Hozzád leginkább illő árnyalatot. 

A kicsi, ám erős Xperia XZ1 Compact gyors teljesítőképességét az egyedülálló Qualcomm Snapdragon 835 mobil platform adja, amivel lépést tarthatsz az élet adta izgalmakkal és kalandokkal. A 800Mbps-os letöltési sebességet kihasználva egy sorozatepizódot akár 30 másodperc alatt is letölthetsz. A Smart Cleaner funkció is a lehető leggyorsabb teljesítményt hivatott biztosítani azáltal, hogy a használaton kívüli alkalmazásokat kiszűri, majd törli azokat a gyorsítótárból. Továbbá az olyan intelligens funkciók, mint Smart Stamina, a Battery Care és a Qnovo Adaptive Charging (Qnovo adaptív töltés) technológiák garantálják a megbízható akkumulátor teljesítményt.

 

Kiegészítők

Kiegészítő tartozékok széles választéka érkezik a készülékekhez, beleértve a Style Cover Touch-t, ami Xperia XZ1-gyel megegyező színekben érhető el, és a Style Cover Stand-et, mindkét készülék színeiben. A Quick Charger UCH12W is kapható majd, amely már néhány perc csatlakoztatás után több órával meghosszabbítja az akkumulátor töltöttségi szintjét. Az új SBH24 Stereo Bluetooth Headset - amellyel vezeték nélkül hallgathatsz zenét vagy telefonálhatsz - és az STH32 Stereo Headset mindkét modellhez tökéletesen illeszkedő színekben érkezik majd. A termékek elérésével kapcsolatban a helyi szolgáltatóknál és viszonteladóinknál tájékozódhatsz.

 

Elérhetőség

Az Xperia XZ1 és az Xperia XZ1 Compact 2017 szeptembere folyamán válik elérhetővé világszerte, mindkét készülék operációs rendszere az Android 8.0 (Oreo) lesz.

A készülékekre előrendelési akció indul szeptember második hetében, melynek keretein belül az előrendelők 79.990 Ft értékű, vezetéknélküli Sony h.ear on 2 Mini fejhallgatót kapnak ajándékba. Az Xperia XZ1 előrendelhető lesz a Vodafone és a Telenor kínálatában, illetve az EMAG, a Sony Center és az Extreme Digital üzleteiben. Az Xperia XZ1 Compact előrendelési akcióival pedig az EMAG, a Sony Center és az Extreme Digital kínálatában találkozhatsz majd.