Okos Otthon a Panasonictól

Kütyü Magazin, 2016. augusztus 22. 19:41

Nappjainkban egyre fontosabb, hogy otthonunkat éjjel-nappal biztonságban tudjuk. Erre kínál megoldást a Panasonic Okos Otthon rendszere, aminek a segítségével egy könnyen kezelhető, megbízható védelmi rendszert építhetünk ki otthonunkban.

Emellett azt is lehetővé teszi, hogy a lámpákat vagy akár a háztartási eszközöket távolról is működtethessük. Mindezt egyszerűen, egy applikáció segítségével akár mobiltelefonunkról vagy táblagépünkről vezérelve is megtehetjük. 



A Panasonic eszköze könnyen és gyorsan üzembe helyezhető, elég egyetlen gombnyomás a használni kívánt tartozékokon és már működik is, igény esetén pedig a rendszer bővítése is ugyanilyen könnyen elvégezhető. A részegységek hatósugara akár 300 méter, aminek köszönhetően otthonunk minden része ellenőrizhető. Az egyes egységek ultra alacsony energiájú (ULE) vezeték nélküli szabvány segítségével kommunikálnak egymással, így nagyobb biztonságot nyújt, mint az elterjedtebb WiFi technológia. A Panasonic Okos Otthon rendszere takarékosan működtethető, hiszen a vételáron kívül semmilyen előfizetési díj nem terheli használóját. 

A rendszer tartalmaz minden olyan eszközt, amelyek szükségesek ahhoz, hogy otthonunkat biztonságban tudjuk, így többek között nyitásérzékelőket, mozgásérzékelőket, kamerát, de a csomag igény szerint tovább bővíthető. Az applikáció segítségével automatikus világítás-szabályozásra is alkalmas, valamint „otthoni” és „házon kívüli” módokat konfigurálhatunk. Akár felhúzott redőnyöket szeretne – miközben távol van otthonától a betörők elriasztására – akár értesítést akar kapni arról, hogy gyermekei biztonságban hazaértek az iskolából, az Okos Otthon rendszer hálózatát úgy építheti fel, hogy az összes igényét kielégítse.

További információért látogasson a http://www.panasonic.com/hu/consumer/smart-home.html weboldalra.