Egy gombnyomással fordítanak a Xerox új multifunkciós berendezései

Kütyü Magazin, 2016. április 2. 09:13

A Xerox idén márciusban bemutatta legújabb i-sorozatú, ConnectKey technológiával rendelkező multifunkciós berendezéseit (MFP), amelyeket elláttak olyan, az üzleti folyamatokat gyorsító, az együttműködést megkönnyítő, illetve a munkavégzést hatékonyabbá tévőalkalmazásokkal, mint a fordítás, vagy a dokumentumok testre szabása.

A Xerox szakemberei szerint a multifunkciós berendezések ma már messze túllépnek a nyomtatás, faxolás, vagy a másolás keretein. A vállalatnál egyre inkább arra törekszenek, hogy olyan megoldásokat biztosítsanak, amelyekkel a vállalkozások képesek tovább növelni a bevételeiket. Ennek megfelelően szerelték fel a ConnectKey technológiával rendelkező i-sorozatú multifunkciós gépeiket a Xerox Easy Translation Service applikációval. Ez lehetőséget ad a vállalkozásoknak arra, hogy belépjenek az éves szinten 38 milliárd dolláros forgalmat generáló fordítói/tolmácsolási piacra. Az applikáció működése egyszerű. Előbb a kiválasztott dokumentumot be kell szkennelni a multifunkciós berendezés segítségével, majd a világszínvonalú optikai karakterfelismeréssel ellátott alkalmazás elindításával a rendszer máris belekezd a szöveg lefordításába a kiválasztott nyelvre. Jelenleg az applikáció több mint 30 nyelvre képes átültetni gyorsan és biztonságosan a dokumentumokat, amelyek több mint húsz féle formátumban (pld: jpg, MS Office, PDF) vehetőek kézbe a fordítás elkészültével. Ezzel párhuzamosan a szövegformázás is egyszerűen kivitelezhető. Xerox App Studio 3.0 alkalmazás révén a vállalkozások a saját elképzeléseik szerint változtathatják, alakíthatják, a multifunkciós berendezések eredeti sablonjait, és tehetik egyedivé a dokumentumaikat.

Mobilabb és hatékonyabb munkavégzést szolgálják az i-sorozatú MFP-k esetében a @PrintByXerox, illetve a QR Code applikációk. Előbbi egy ingyenes, mobil, felhő-alapú nyomtatási megoldás, amellyel a munkavállalók biztonságosan nyomtathatnak a multifunkciós berendezésen bármilyen mobilról, vagy hálózatba kötött eszközről mindössze egy email cím megadásával, IT támogatás igénybe vétele nélkül. A QR Code App. pedig ahhoz nyújt támogatást, hogy a felhasználók egy QR-kód segítségével könnyedén összekapcsolhassák a nyomtatás, vagy szkennelés idejére az okostelefonjukat, illetve a tabletjüket a ConnectKey technológiával rendelkező multifunkciós berendezéssel.

A hatékonyságnövelést célozza a Mobile Link alkalmazás az i-sorozatú MFP-éknél. Ez többek közt azt teszi lehetővé, hogy a felhasználók a mobiljukon keresztül irányíthassák a multifunkciós berendezéseket és továbbítsák rájuk azokat a dokumentumaikat, amelyeket el akarnak küldeni e-mailben, faxon, vagy a Box, a Dropbox és a Google Drive felhő-alapú szolgáltatások számára elérhetővé akarnak tenni. 

Az új alkalmazások cseppet sem csökkentik a dokumentumok védelmét. A Xerox ConnectKey technológia szavatolja azt, hogy azok bármilyen külső, vagy belső fenyegetés ellen védve legyenek. A biztonságos, titkosított nyomtatás és szkennelés, valamint a nyomtatási feladat törlése funkció bekapcsolásával a vállalatok biztosak lehetnek abban, hogy a dokumentumaik semmiképpen se kerülnek rossz kezekbe.

A Xerox legújabb, i-sorozatú, ConnectKey technológiával rendelkező multifunkciós berendezései már világszerte elérhetőek.