Mindentudó AP a ZyXEL-től

Kütyü Magazin, 2016. március 21. 13:27

Új multifunkciós hozzáférési pontot vezetett be a piacra a tajvani ZyXEL. Az Armor X1 802.11ac MU-MIMO egyszerre képes range extenderként és hozzáférési pontként is funkcionálni, lehetővé téve az otthoni felhasználóknak hálózatuk teljes körű kihasználását.

A duál-sávos, vezeték nélküli AP beállítástól függően elérheti akár a 2.100 Mbps hálózati sebességet is, amivel az ultra HD videók és a nagy hálózati teljesítményt igénylő online játékok is zökkenőmentesen futnak.

A ZyXEL legújabb Armor X1 802.11ac duál-sávos eszköze az otthoni hálózatok szerves részét képezi. A felhasználók aktivitásaitól függően a „Range” mód kiválasztásával maximális WI-FI lefedettség érhető el 2.4 GHz sávon, a „Speed” módot bekapcsolva pedig az erőforrásokat koncentrálva a legnagyobb teljesítményű, 5 GHz csatlakozás is elérhető a legnagyobb online videó streaming vagy ultra HD tartalmak lejátszása esetén.

A MU-MIMO technológiával az Armor X1 a csatlakozási sebességet folyamatosan fenntartva egyidejűleg küld és fogad adatokat különböző eszközökről. A négy beépített Gigabit Ethernet port optimális Wi-Fi és Gigabit Ethernet csatlakozást biztosít pl. a smart TV, laptopok, konzolok vagy NAS eszközök részére is. A felhasználók a ZyXEL One Connect applikációval saját hálózati igényeikhez igazítva, egyszerűen konfigurálhatják az AP hálózati beállításait. A telepítés során az eaZy123 varázslót használva a hálózati környezethez szükséges funkciókat választhatják ki a felhasználók, és azonnal élvezhetik a gyors hálózat adta előnyöket. Az Armor X1 vékony kialakítása miatt tökéletesen illeszkedik az otthoni környezetbe: a könyvespolcon, a telefon mellett az asztalon, vagy közvetlenül a TV mellett is jól mutat. 

„Az otthoni felhasználók ma már a legjobb online teljesítményt várják el, és ezt legfőképpen a multifunckionális hálózati eszközeinknél tapasztaljuk. A megbízható, erős Wi-Fi csatlakozás alapvető szükségletté vált” – mondta el Treso Tamás, a ZyXEL regionális értékesítési menedzsere. „Az Armor X1 válasz az otthonokban előforduló kihívásokra, mert valóban a gyors videó streaming közvetítésekre és zökkenőmentes online videójátékokra tervezték. A felhasználók az eszközt igényeik szerint alakíthatják, a maximális Wi-Fi lefedettséget vagy a koncentrált, gyorsabb csatlakozási sebességet is választhatják anélkül, hogy aggódnának a megbízhatatlan csatlakozás vagy a bonyolult beállítások miatt.” – tette hozzá Treso Tamás.