Frissül az Apple Watch

Czipperer Dia, 2015. december 10. 11:27

Az Apple kiadta a 2.1-es szoftverfrissítést Watch okosórájához. Az eszköz továbbfejlesztett nyelvtámogatást kapott, és hibákat is javított a vállalat

Új rendszert kap fedélzetére az Apple okosórája. A modell a 2.1-es verzióra frissül, amely több nyelvet támogat, és hibákat is javítottak. A rendszer mostantól az nyelvet is érti, valamint a csehet, görögöt, hébert, magyart, malájt, portugált és vietnámit is.

A nyelvekkel kapcsolatban szintén pozitív, hogy az arab nyelveknél a felhasználók válthatnak a latin és hindi katakterek között. Ezen felül a karóra immáron a jobbról balra író felhasználói felületet is támogatja.

Az Apple Watch már az Apple virtuális asszisztensét, a Sirit is támogatja, amelynek már arabul is diktálhatnak a felhasználók (Szaúd-Arábia és Egyesült Arab Emirátusok). Ezen felül az angol (Malajzia), a cseh, görög, héber, magyar, portugál és vietnámi nyelveket támogatja még a diktálás során.

Az Apple egy hibát is javított a rendszerben. A naptár korábban nem frissült megfelelően, ezt sikerült kiküszöbölni. Ezen felül azt a problémát is javították, amely megakadályozta az idő megjelenését a kijelzőn, ha az óra energiatakarékos módban volt. Egy olyan hiba is akadt a rendszerben, amely miatt nem tudtak elindulni más gyártók alkalmazásai, és az ikonok sem jelentek meg megfelelően.

Ha már nyelvek, itt sem volt minden rendben korábban. Ha a felhasználó megváltoztatta a rendszernyelvet, az eszköz instabilitását okozhatta. Ez is megjavult az új verzióban.
 

 

Forrás: GSMArena.com