8 gigabájtos RAM támogatással érkezhet a Snapdragon 830

Czipperer Dia, 2015. december 3. 11:33

Pletykák kaptak szárnyra a soron következő Snapdragon lapkáról. A 820-as chipset utódjáról az a hír járja, hogy az akár 8 gigabájt memóriával megáldott készülékek lelke is lehet.

Bár a Snapdragon 820 meg sem kezdte hódító útját a piacon, máris utódjáról szólnak a hírek. Egyes források szerint a Qualcomm soron következő lapkája akár 8 gigabájtos memóriatámogatással érkezhet.

Pan Jiutang, kínai elemző vetette fel ezt a teóriát, aki már arról is beszélt, hogy az új lapka MSM8998 kódnévvel érkezhet.

Jelenleg azonban nincsenek olyan modellek a paicon, melyek ilyen RAM-mal rendelkeznének. Most a 4 gigabájtos maximális méretnél tartunk, azonban kínai források szerint a jövő évben már érkezhetnek a 6 és 8 gigabájt memóriával felszerelt modellek.

A pletykák továbbá arról is szólnak, hogy a Snapdraogn 830-as processzor 10 nanométeres gyártási eljárással készülhet majd. Ez jelentős előrelépés lenne, hiszen a Snapdragon 820-as még 14 nm-es eljárással készült.

Egyelőre azonban mindez csak találgatás, hiszen a Qualcomm semmilyen hivatalos bejelentést nem tett még ezzel kapcsolatban. Egyelőre még azt sem tudni biztosan, mely modellek lelke lesz majd a Snapdragon 820-as lapka, amely jövő év elején kezdi meg hódító útját a piacon.

 

Forrás: GSMArena.com