Az Intellel együttműködésben új hordható okoseszközöket dobott piacra a Fossil

Czipperer Dia, 2015. október 22. 12:15

A népszerű amerikai karóra gyártó, a Fossil egy új termékcsaládot jelentett be, melyet az Intellel közösen alkottak meg. A Fossil Q széria tagjai között okosórákat és-karkötőket egyaránt találunk.

Több új hordható „okos” kiegészítővel rukkolt elő a Fossil óragyártó cég. A termékek között okoskarkötők és intelligens funkciókkal ellátott karórák is megtalálhatók, melyek között a férfiak és a nők is megtalálják a nekik szánt verziókat.

A gyártó okoskarkötői, a Q Reveler, a Q Dreamer kijelző nélkül kerülnek majd forgalomba, azonban beépített szenzorokkal rendelkeznek. Ezek révén a különféle mozgásokat és sporttevékenységeket is képesek monitorozni, ezáltal információval látják el a felhasználókat többek között a megtett lépésekről, az elégetett kalóriákról.

 

A Q Grant egy hagyományos karórára hasonlít leginkább, azonban a modell a többi okosórához hasonlóan képes kommunikálni az okostelefonnal, monitorozza fitnesz aktivitásokat, valamint az egyes értesítéseket is képes megjeleníteni: legyen szó üzenetekről, hívásról, e-mailről vagy alkalmazásokkal kapcsolatos hírekről. A kulcsfontosságú kapcsolatokhoz egyedi színeket rendelhetünk hozzá, és amikor kapcsolatba próbálnak velünk lépni, a készülék oldalán található jelzőfény az adott színnel kezd el villogni, valamint rezgés is jelzi ezt.

A Q Founder modell Android Wear alapokon fut, ugyanakkor Android és iOS alapú eszközökkel egyaránt kompatibilis. A karóra egyelőre inkább a férfiak számára lehet vonzó választás, ugyanis elég nagy a számlap és a szíj is, azonban a vállalat elmondása szerint a jövőben egy hölgybarát változat is érkezik majd.

Az eszközök abban hasonlítanak egymásra, hogy mindegyik meghajtásáról egy Intel processzor gondoskodik, illetve kompatibilitásukat tekintve Android 4.3 vagy újabb, valamint iOS 8.2 vagy frissebb rendszerű készülékekkel használhatók.

Ahogy a legtöbb okoseszköz, a Fossil termékei is Bluetoothon keresztül tartják a kapcsolatot a telefonnal, a töltés pedig vezetékek nélkül oldható meg.

A Fossil Q széria tagjai október 25-étől lesznek megvásárolhatók a Fossil.com oldalon, illetve a Fossil boltokban és a nagykereskedőknél.