Bármilyen eszközre telepíthető az Alexa hangvezérlő alkalmazás

Vértes Judit, 2015. augusztus 4. 10:10

Az Alexa Voice Service (AVS) fejlesztői változata mostantól szabadon elérhető és integrálható bármilyen hálózati eszközbe.

Az Amazonon múlt hónapban jelent meg az Echo hangvezérlésű asszisztensének az alkalmazása, az Alexa Appkit. Az e-kereskedelem óriása mostantól elérhetővé és szabadon integrálhatóvá tette az alkalmazást a fejlesztők számára. A technológia ingyenes. Az Alexa integrálásával az eszköz képes lesz az Amazon Echo eszközhöz hasonlóan információkat adni és fogadni.

Az Amazon szerint az Alexa felhasználói rengeteg dologra tudják majd használni az eszközüket. Kérdezhetnek matematikai problémákat, vagy bármit híres emberekről, történelmi eseményekről, híreket hallgathatnak, zenét vásárolhatnak és hallgathatnak az Amazon Music kínálatából, hangoskönyveket tölthetnek le, hozzáadhatnak elemeket a To-Do és a bevásárlólistájukhoz, megtudhatják a közlekedési információkat, az időjárást, ellenőrizhetik a naptárjukat, és vicceket is hallgathatnak. Játszhatnak Simon Sayst, kereshetnek Easter Eggeket.
 


Egyelőre ez nem jelenti azt, hogy hamarosan újabb Alexa-alapú internet kapcsolattal rendelkező hangvezérlésű eszközök jelennének meg az Echón kívül, mindenesetre a fejlesztők kipróbálhatják tudásukat.

 

Forrás: Engadget.com