Force feedback kormányt tervezett a Logitech a Playstation4-hez

Kütyü Magazin, 2015. június 15. 10:40

A Logitech bejelentette G29 Driving Force nevű, Playstation4 és Playstation 3 konzolokhoz tervezett, force feedback versenykormányát, amely kézzel varrt bőr borítással, duplamotoros erővisszacsatolással és acél pedálokkal érkezik.

Az újgenerációs Sony játékkonzolokhoz tervezte a Logitech legújabb versenykormányát. A PS3-hoz és PS4-hez egyaránt használható G29 Driving Force-ot a Sonyval közösen tervezték.

A duplamotoros erővisszacsatolással érkező G29 élethűen szimulálja a váltás, az útviszonyok, és a gumi kopottságának érzését is, így a játékos reálisan éli meg az alul- és túlkormányzást, a lendületvesztést és még sok minden mást. Ferde fogazású fogaskerék található az eszközben. A váltó pedig  – melyet az utakon közlekedő autókban lévő váltók mintájára készítettek – kivételesen finom, csöndes és precíz váltást tesz lehetővé. A holtjátékmentes hardver mindemellett feszesen tartja a pedálokat és a kormányt is, így maximalizálva a kontrollt.

Acél golyóscsapágyok a kerékagyban, valamint acél pedálok. Magas minőségű, kézzel varrt bőr: nagyteljesítményű versenyautó érzés. A beépített rögzítőkaroknak köszönhetően pedig asztalhoz, vagy versenyüléshez is rögzíthetjük a kormányt, így minimalizálva a kormány remegését, elmozdulását agresszív manővereink közben.

A versenyt irányító gombokat szintén könnyen és gyorsan elérhetjük, a Logitech G29-en a gyártó D-pad és konzol-, valamint a félautomata váltást elősegítő gombokat is elhelyezett. A kormányon elhelyezett LED a tökéletes váltás időpontjában jelez a játékos számára, így maximális gyorsulást tesz lehetővé anélkül, hogy a pályáról le kéne vennünk a szemünket. A vezetési élményt emellett személyreszabhatjuk: 24 lehetőség, és egy plusz/mínusz gomb is segítségünkre van ebben.

A Logitech G29 Driving Force különálló pedálblokkal érkezik, mely a valós vezetési pozícióhoz igen hasonlót tesz lehetővé. A fékpedál nyomásérzékeny, precíz, és érzékeny fékezési élményt nyújt. Mindemellett a G29 dedikált kuplunggal érkezik, így akik komolyan szeretnék tesztelni képességeiket, magával ragadó versenyélményre számíthatnak.

 

A Logitech G29 Driving Force várhatóan júliusban jelenik meg Magyarországon a Media Markt üzleteiben. Ajánlott kiskereskedelmi ára 399,99 euró.