Európába jön az Android One

Czipperer Dia, 2015. május 15. 16:00

Az ázsiai országok után most az öreg kontinensre is megérkeznek az Android One mobilok. Az első telefon Törökországban lesz kapható.

A tavalyi évben mutatta be a Google megfizethető árú, Android meghajtású mobiljait, Android One néven. A program az ázsiai országokban debütált, köztük Indiában, Sri Lankán és Indonéziában, azonban a vállalat most kiterjesztette Európára is.

Az első európai ország, ahol lehet majd Android One eszközt kapni, Törökország. Itt a Google a General Mobile-lal lépett partnerségre, hogy belépőkategóriás mobilját piacra dobja.

A General Mobile 4G az egyik azon Android One eszközök közül, amely nem MediaTek processzorral van ellátva, hanem Qualcomm Snapdragon 410-es lapka hajtja. A készülék 2 gigabájt RAM-ot kapott, 5 hüvelykes kijelzővel (720p) szerelték fel, a megjelenítő védelméről pedig a Gorilla Glass 4 gondoskodik. A telefon továbbá, amelyet neve is tükröz, LTE-képes.

A legtöbb Android One modell kategóriájához mérten 5 megapixeles főkamerával van ellátva, azonban ez a telefon ebben is kivételt képez, ugyanis az előlapi fényleső 5 megapixeles képeket lő, a főkamera azonban 13 megapixeles.

A készülék tehát Törökországban debütál május 15-én, 260 eurós árcédulával.

 

 

 

Forrás: Techspot.com