Az Android tartja dominanciáját az okostelefon piacon

Czipperer Dia, 2015. május 8. 14:00

A Google Android platformja folyamatosan harcban áll az Apple iOS rendszerével. Azonban a „harapott almának” még mindig nem sikerült felülkerekednie.

A comScore közzétette legfrissebb jelentését, mely szerint az Egyesület Államokban még mindig az Android operációs rendszere számít vezető platformnak.

A márciussal lezáródó jelentés szerint az Android platform uralja az Egyesült Államok okostelefon piacának 52,4%-át. Tavaly év végén, decemberben ez a szám nem volt sokkal több, akkor a rendszer elterjedtsége 53,1%-on állt. Igaz, csökkenés tapasztalható, de még mindig a Google operációs rendszere áll az első helyen.

Azonban az iOS szénája sem áll olyan rosszul az USA-ban, ha így folytatódik, hamarosan komoly veszélyben foroghat az Android dominanciája. Az iOS platform 42,6%-on áll jelenleg, ami azt jelenti, hogy mindössze 0,7% különbség van a két nagy között.
 


Az iOS azonban riválisával ellentétben 1%-os növekedést tudhat magáénak: 41,6%-on álltak a mutatók még 2014 decemberében.

Egy korábbi, a Kantar által kiadott jelentés szerint az Egyesült Államokban a phablet eladások növekvő tendenciát mutatnak, amely nagyban köszönhető az új iPhone 6 és iPhone 6 Plus modelleknek. A kutatócég adatai kicsivel eltérnek a comScore megállapításaitól, szerintük az USA-ban 58,1%-os az Android elterjedtsége, vagyis szerintük jobb helyzetben van a Google rendszere.

 

 

Forrás: Übergizmo.com