A milánói Design Weeken mutatkozik be az Asus VivoWatch

Vértes Judit, 2015. április 15. 14:25

A milánói Design Weeken mutatkozik be az ASUS VivoWatch, az ASUS első hordható kiegészítője, amelynek középpontjában a fitness és a wellness áll.

Az Asus VivoWatch elsősorban az egészségre koncentrál. A tíz teljes napig tartó elemmel most még könnyebben nyomon követhetjük szervezetünk állapotát.

A VivoWatch karóra rozsdamentes acélborítású, IP67-es por és víz elleni védelemmel rendelkezik. Tartalmaz egy szív ritmusérzékelő szenzort és egy alvás megfigyelőt is. A hosszú életű akkumulátor titka talán az egyszerű fekete-fehér kijelzőnek köszönhető, alatta egy színes indikátor sorral.

 

Mint fitness állapot felmérő eszköz, a hosszú életű elem el is várható. Épp ezért, a fittséget ellenőrző órák kinézetére keveset adnak. Ez azonban a hasonló típusú órák között igazán esztétikus kivitelű.

Ezen kívül a VivoWatyh okosóra jellegű funkciókra is alkalmas: jelzést küld levél érkezésekor, naptárbejegyzések hívások esetén. Az eszköz sikere vagy bukása valószínűleg az árán fog múlni. Ha más órákhoz hasonló áron kínáljék, nagy sikere lehet vele az Asusnak.