Sugárzást mérő modult építettek a Project Arába

Czipperer Dia, 2015. március 26. 14:04

Egy új modullal gyarapodott a Project Ara. A sugárzásmérővel felszerelt darabokat feltehetően nem kereskedelmi forgalomba szánják.

A Project Ara egyedisége abban rejlik, hogy különféle modulokból áll, melyek könnyedén eltávolíthatók, cserélhetők, a felhasználók igényeinek megfelelően. A moduláris felépítésnek köszönhetően számos kombináció megalkotható, többek között nem kereskedelmi célokra is fejleszthető az eszköz.

Az Intersoft által létrehozott DO-RA névre keresztelt modul valójában egy szenzor, amely dózismérő sugárzásmérővel rendelkezik és képes mérni a sugárzás szintjét a felhasználó környezetében.

Az eszköz prototípusát a második Project Ara konferencián mutatták be. A szenzor három különböző méretben érkezik majd. Egy speciálisan, erre a célra létrehozott Android alkalmazás tartozik hozzá, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy beállítsák és ellenőrizzék a működést.


Ez a lehetőség a megalkotók szerint tehát megnyitja az utat a nem kereskedelmi célú felhasználás előtt. A DO-RA modul akár rendőrök vagy pilóták számára is használható, vagy olyanoknak is, akik például sugárzásnak vannak itéve munkájuk során.

 

 

Forrás: Übergizmo.com