OTA frissítésben érkezik az Android 5.1 Lollipop a Nexus 5-re

Farkas Norman, 2015. március 19. 14:50

A Google csak nemrég tette elérhetővé az Android legújabb verzióját a fejlesztők számára, de máris megjelent a rendszerfrissítés OTA kiadása, melyet a Nexus 5 készülékek fogadhatnak.

Az Android 5.1 egy 220,7 megabájtos OTA frissítés képében indult el a Nexus 5 okostelefonokra. A készülékekre több hullámban jut el az update világszerte, vagyis annak sem kell aggódnia, aki még nem kapta meg – hamarosan biztosan meg fog érkezni.

A frissítés természetesen tartalmazza az új rendszer fejlesztéseit, melyek közül a jobb minőségű HD Voice hanghívások támogatása és a készülékek tolvajok elleni védelmét javító Device Protection a leginkább kiemelkedő. Utóbbi lényege, hogy az eszköz gyári beállításainak visszaállítása után is kéri tulajdonosát, hogy jelentkezzen be Google fiókjába, enélkül ugyanis nem lehet megkezdeni a használatát.

 

 

Sajnos azt nem tudni, hogy a most kiadott csomag magába foglalja-e a Lollipop korábbi verzióiban tapasztalt memóriakezelési hiba javítását, amit elvileg már elkészített a Google.

 

 

[Forrás: GSM Arena]