Kör alakú okosóra lapulhat a Samsung tarsolyában

Czipperer Dia, 2015. március 17. 14:30

Újabb okos karórán munkálkodik a Samsung, legalábbis a legfrissebb hírek erről szólnak. Ezúttal azonban egy hagyományos ketyegőre hasonlító eszközre számíthatnak a felhasználók.

Sokan várták az idei Mobile World Congressen (MWC) a Samsung legújabb okosóráját, ám a Galaxy S6 és S6 edge oldalán nem érkezett új kiegészítő. A Samsung most ezen a téren visszavonulót fújt.

Az idei MWC-n Young-hee Lee, a vállalat alelnöke és mobil marketing vezetője beszélt arról, hogy a Samsung eldöntötte, szakít eddigi hagyományaival, vagyis, hogy az új csúcsmodellekkel karöltve okosórák is érkeznek. Ennek kapcsán kifejtette, hogy több eszközt mutattak már be, mint bárki más ezidáig. Itt az ideje, hogy végre tartsanak egy kis szünetet. mint elmondta, szeretnének még tökéletesebb terméket alkotni.

A Sammobile szerint a tavaly kiszivárgott okosóra szabadalom pontosan ezt támasztja alá. A nyilvánosságra került, Samsung által benyújtott tervek alapján egy kör alakú eszközön dolgozik a gyártó, amelynek kerete egy forgó gyűrű: ez szolgál navigációs eszközként.
 


Az Orbis névre hallgató óra állítólag objektum és képfelismerő tulajdonsággal is rendelkezik majd, valamint az egyes termékek vonalkódját is képes lesz beolvasni, melyeket aztán a vállalat mobilfizetési rendszerén, Samsung Payen keresztül meg lehet vásárolni.

A legfrissebb pletykák szerint az eszközt a Samsung saját gyártású processzora, az Exynos 7420 hajtja majd: ez ketyeg a Galaxy S6-ban is. Feltehetően az enegriatakarékosság és a hosszabb akkumulátor-üzemidő miatt döntött emellett a vállalat.

Egyelőre nem lehet tudni, mikorra tartogatja a vállalat a bejelentést. Bár most szakítottak a hagyományokkal, és egy kis szünetet tartanak, azért mégiscsak a szeptemberi IFA mutatkozik a legesélyesebb alkalomnak a bemutatóra egy nagyobb lélegzetvételű pihenő után.

 

 

Forrás: Sammobile.com, Übergizmo.com