Új dimenziókat nyit az LG 21:9 ívelt UltraWide monitora

Kütyü Magazin, 2015. március 4. 09:00

Magyarországon is bemutatta 21:9 képarányú, 34 colos (87 cm) ívelt monitorát az LG. A 34UC97 modell a világon elsőként egyesíti az ívelt IPS képernyő, a 21:9-es UltraWide képarány, illetve a 34 colos képátló előnyeit, így kivételes dizájnt és használhatóságot kínál. A professzionális felhasználói igényeknek is megfelelő monitor kiemelkedő képminőséget és minden igényt kielégítő csatlakoztatási lehetőségeket kínál.

Az ívelt ultraszéles monitor korábban nem tapasztalt egyedi élményt nyújt, legyen szó akár játékról, tervezésről, grafikai munkákról vagy egy mozifilmről. A 34UC97 kitűnő, felhasználóbarát és kényelmes megoldást jelent a dupla monitorhasználat kiváltására is, a gyári színkalibráció pedig kivételes színhűséget biztosít, ami elengedhetetlen a professzionális fotósok és grafikusok számára.

Az IPS technológiával az ívelt UltraWide monitor széles betekintési szöge révén gyakorlatilag bármilyen szögből torzításmentes megjelenítést szavatol, színváltás (azaz color shift) nélkül. Az UHQD, azaz Ultra Quad High Definition 3440x1440 pixeles felbontással szinte életre kelti a megjelenített filmeket, játékokat, de a zenei stúdiók, grafikus tervezők vagy éppen a széles táblázatokkal dolgozók számára is új dimenziók nyílnak használatával.

 

 

„Az LG innovatív cégfilozófiájának lényege, hogy az újításokat felhasználói legszélesebb köréhez eljuttassa. Magától értetődő tehát, hogy a televízió-fejlesztések innovációit a játékosok, mozikedvelők, illetve a professzionális és félprofesszionális felhasználók is élvezhessék munkájuk vagy szórakozásuk során. A legmagasabb minőségi kritériumoknak is megfelelő televíziók fejlesztése során szerzett tapasztalataink beépítésével ezt a célt szolgálja a 21:9 képarányú ívelt UltraWide monitor, a 34UC97” – mondta Mikó András, az LG Electornics IT termékdivízió regionális marketingmenedzsere.

 

 

A monitor probléma nélkül csatlakoztatható PC-khez és Mac-ekhez is, ráadásul a legkomolyabb grafikai vagy videós alkalmazások megjelenítése sem jelent számára problémát. A profi felhasználók örömére a készülék támogatja a Thunderbolt 2 szabványt, amely az USB 3.0-nál mintegy négyszer magasabb adatátviteli sebességet biztosít, illetve lehetővé teszi több monitor, háttértároló, illetve számítógép sorba kötését is.

 

 

Az LG új monitora szoftveresen is alkalmazkodik az új dimenziókhoz. A futtatott programok könnyű áttekintését az LG 4-Screen Split megoldása teszi lehetővé, amelynek segítségével a képernyő legfeljebb négy részre osztható, az egyes programablakok mérete és elhelyezése pedig nyolc különböző módon állítható. Egy ablak méretének változtatásakor a többi automatikusan hozzáidomul, így biztosítva a rendelkezésre álló képernyőfelület teljes kihasználását, kiiktatva az ablakváltásokkal járó oda-vissza kattintásokat.

A Dual-Link Up technológiával az UltraWide monitorhoz egyszerre akár két eszköz – okostelefon, pc, fényképezőgép, Blu-ray-lejátszó vagy játékkonzol – csatlakoztatható, képük pedig egymás mellett, párhuzamosan is megjeleníthető. A 7 wattos MAXXAUDIO hangrendszer pedig a kiemelkedő hangzásért felelős.