Új Canon nyomtatók a költségcsökkentés jegyében

forrás: Prím Online, 2015. február 23. 15:00

Canon  négy új helytakarékos,  A/4-es színes multifunkciós eszközzel bővítette nyomtatóinak választékát: az imageRUNNER C1225, imageRUNNER C1225iF, imageRUNNER C1325iF és imageRUNNER C1335iF termékek ugyan kompakt kiszerelésben, de széles szolgáltatásválasztákkal érkeznek.

Fejlett technológia

Az imageRUNNER ADVANCE C250/ 350 családtól örökölt nyomtatómű-technológiának köszönhetően az újdonságok is költséghatékony színes nyomtatásra képesek.

Az imageRUNNER C1300 sorozat óriási teljesítményre képes, így havonta akár 6000 oldal is nyomtatható vele. Támogatja a nyomatok száma alapján kötött szolgáltatási szerződéseket, és jelentősen alacsonyabb üzemeltetési, illetve teljes élettartamra vetített összköltséget biztosít az előd imageRUNNER C1028 sorozathoz viszonyítva. 

Az imageRUNNER C1225 sorozat a havi 1000 oldalt nem meghaladó igények kiszolgálására készült. Könnyen telepíthető, ráadásul 12 hónapra elegendő színes festékkazettával érkezik.

 

A dokumentumkezelés jegyében

Az új eszközöket kifejezetten a megbízható, jó minőségű színes nyomtatáshoz tervezték. A Canon legfrissebb imageRUNNER eszközeinek különlegessége a V2 Vivid and Vibrant technológia, amellyel professzionális kinézetű üzleti dokumentumok készíthetők. A robusztus, akár 50 ezer oldalas maximális terhelhetőségű új modellekkel lenyűgöző minőségű színes anyagok nyomtathatók. Az imageRUNNER C1200 sorozat, illetve a C1325iF percenként 25 oldal nyomtatására képes, míg az imageRUNNER C1335iF modellel akár 35 oldal is elkészül ugyanennyi idő alatt.

Az új nyomtatók elsőként támogatják a Mopria mobil nyomtatási szabványt, illetve tökéletesen alkalmazkodnak a mobil munkavégzéshez. Jó példa erre az AirPrint™ támogatás, vagy az USB-s és memóriakártyás eszközökre történő szkennelés, illetve a Canon saját mobil nyomtatási és képbeviteli alkalmazásai. A munkafolyamatokat még könnyebbé teszi, hogy egy sor más helyre is közvetlenül szkennelhetünk, ráadásul ezt többféle fájlformátumba – például kereshető, nagy tömörítésű PDF-be – is tehetjük.

 

Bizalmas kezelés

Az adatok kiszivárgását megakadályozandó, az új eszközök natív biztonságos nyomtatási, iPsec, osztályazonosító- és hitelesített küldési szolgáltatásokat is használnak, illetve a PDF dokumentumok titkosítására is lehetőség van a beolvasott adatok magasabb fokú védelme érdekében. A nagyobb flották kezelését és a nagyvállalatokat az imageRUNNER C1300 termékcsalád tagjai azzal is segítik, hogy kompatibilisek az iparágvezető nyomtatáskezelési, felügyeleti megoldásokkal, az uniFLOW alkalmazással, amelynek része a követő nyomtatás, valamint a kártyaolvasó-támogatás is.

Távoli felügyelet és vezérlés

A sorozatban most először jelennek meg a Canon imageRUNNER ADVANCE platformjától örökölt, ámde továbbfejlesztett felügyeleti megoldások. Az imageRUNNER C1300 sorozat távoli tömeges konfigurációs és firmware-frissítési lehetőségeket kínál, emellett a tonerkazetták kezelésével és rendelésével kapcsolatos távoli szolgáltatási lehetőségek, illetve a távolról végzett diagnosztika és számlálóállás-jelentés is leveszi az ügyfélről a háttérműveletek terhét.  Az uniFLOW felügyeleti szoftverrel pedig a teljes flotta központilag felügyelhető a nyomtatási költségek csökkentése, differenciálása és ellenőrzése érdekében. 

Mivel az összes új eszköz sokféle iparági szabványt támogat, ezért egyszerű integrációt biztosít a meglévő informatikai környezetekkel. Az osztályazonosító (Department ID) funkcióval kézben tarthatók a színes nyomtatások költségei is, ami a kisebb irodáknak is segít a költségeket kontrollálni. 

 

Környezetvédelmi mutatók

A Canon legújabb multifunkciós nyomtatói Energy Star minősítéssel és TEC-besorolással rendelkeznek, így használaton kívüli (alvó) állapotban kevesebb, mint egy wattot fogyasztanak. Ebből a módból azonban az eszközök villámgyorsan felébreszthetők, ezért tökéletesen ötvözik a hatékonyságot a környezetvédelmi szempontokkal.

Az imageRUNNER C1225iF, C1325iF, imageRUNNER C1225 és C1335iF 2015 márciusától lesz kapható Magyarországon.

 

imageRUNNER C1325iF és C1335iF – a legfontosabb jellemzők:

·         A/4-es színes nyomtatás akár 25/35 lap/perc (C1325iF/C1335iF) sebességgel

·         Nyomtatás, másolás, faxolás és szkennelés

·         8,9 cm-es „érintéses-simításos" színes kijelző

·         Akár 2300 lap kapacitás, kétoldalas nyomtatás és szkennelés

·         V2 Vivid and Vibrant képfeldolgozási technológia

·         40/50 ezer oldal maximális terhelhetőség (C1325iF/C1335iF)

·         A mobil munkavégzés támogatása (többek között Mopria és az Apple® AirPrint™ szabványokkal)

·         Távoli és központosított eszközkezelési szolgáltatások

·         Beágyazott uniFLOW kimenetkezelés

·         PCL és eredeti Adobe PostScript 3 alapkiépítésben

·         Energiatakarékos működés

imageRUNNER C1225 és C1225iF – legfontosabb jellemzők:

·         A/4-es színes nyomtatás akár 25 lap/perc sebességgel

·         Nyomtatás, másolás, faxolás és szkennelés

·         8,9 cm-es „érintéses-simításos" színes kijelző

·         Akár 1200 lap kapacitás, kétoldalas nyomtatás és szkennelés

·         V2 Vivid and Vibrant képfeldolgozási technológia

·         40 ezer oldal maximális terhelhetőség

·         A mobil munkavégzés támogatása (többek között Mopria és az Apple AirPrint szabványokkal)

·         Azonnal használható megoldás, könnyű telepítés. Egy év gyártói garancia

·         A dobozban akár 12 hónapnyi nyomtatáshoz elegendő teljes értékű tonerkazetta található

·         PCL és eredeti Adobe PostScript 3 alapkiépítésben

·         Energiatakarékos működés