Új, hipergyors switch a piacon

Kütyü Magazin, 2015. január 16. 09:00

A tajvani ZyXEL bemutatta új, akár 10 gigabit sebességre képes okos switch eszközét, melyet speciálisan a kis- és középvállalkozások számára fejlesztett ki. Az XS1920-12 modell gyors csatlakoztathatóságot, könnyű telepítést, gazdaságos hálózati menedzsmentet és kiemelt védelmet tesz lehetővé felhasználói számára.

A vállalkozások hálózatainak frissítését az olyan felhő alapú termékek és szolgáltatások térnyerése is szükségessé tette, mint a VoIP vagy a videó közvetítés, melyeket a cégen belüli adatmennyiség rohamos növekedése csak még tovább fokoz. A folyamatosan növekvő adatforgalom során a sávszélesség fenntartásához sok esetben összetett, rendkívül költséges telepítés szükséges. A piaci kihívásokra a ZyXEL új, XS1920-12 smart-menedzselt switch eszköze megnövelt sebességgel, stabil hálózati csatlakozással és átfogó védelemmel válaszol, biztosítva a költséghatékony telepítést. 

Gyorsan telepíthető, stream alapú hálózati menedzsment

Az XS1920-12 smart kapcsolóval egyszerűen menedzselhetővé válnak a hálózati eszközök, és egy webalapú, praktikus, összesen tíz réz és két optikai vezetékes rendszer telepíthető. A vállalkozásoknál már korábban kiépített Cat5 és Cat5e infrastruktúrák, valamint a 100 megabit és gigabit eszközök is csatlakoztathatóak a Cat6A kábelekhez, így a 10 gigabit sebesség eléréséhez nem szükséges az egész hálózat lecserélése. 

Az XS1920-12 switch a ZyXEL One Network rendszerrel kiegészülve egyszerű menedzsmentet tesz lehetővé, ezáltal ellenőrizhetővé válik a helyszín, kijelölhető az IP, valamint újraindítható és végrehajtható a legújabb firmware frissítés, egyszerre akár több kapcsolón is. A rendszernek köszönhetően az adminisztrátorok láthatják a csatlakoztatott eszközöket, az éppen használatban lévő portokat, és a folyamatban lévő frissítéseket is. Egy szimpla kattintással a WEB GUI funkcióval a további konfiguráció is irányíthatóvá válik, ami egyszerűsíti a folyamatban lévő bejelentkezéseket, és a beállításokat a frissítések és átalakítások között.

 

 

Folyamatos védelem a támadások ellen

A külső hibák és támadások által okozott károk súlyos hatással lehetnek a napi üzleti aktivitásokra is. Az XS1920-12 modell a Loop Guard funkciójával és az IP forrás őrzővel hatékony védelmet nyújt a MAC és az ARP hamis támadásai ellen. A további veszélyek, mint a BDPU vagy az IGMP ugyancsak a kkv hálózatokat célozzák, de az XS1920-12's processzor védelem képes garantálni a hálózatok folyamatos működését a támadások alatt is. 

Az XS1920-12 ideális mindazon kis- és középvállalkozások számára, akik költséghatékony, rugalmas, biztonságos, jövőbiztos és könnyen kezelhető hálózatot szeretnének, 10 gigabites kapcsolási megoldással.