Új rendszerhez új böngésző – viszlát IE?

Czipperer Dia, 2015. január 1. 11:10

Úgy tűnik, nem az Internet Explorer újabb verzióján dolgozik a Microsoft, hanem egy másik böngészőprogramra vált legújabb operációs rendszerénél, melyet Spartan névre kereszteltek.

Már korábban is szóba került, hogy a Microsoft egy új böngészőn dolgozik a legújabb, Windows 10-es operációs rendszeréhez. Ám korábban még az Internet Explorer 12-es verziójáról szóltak a pletykák. Erről még Mary Jo Foley, a ZDNet újságírója beszélt, aki most azt állítja, a Spartan kódnév mást takar.
 

 

A Windows 10 korai felhasználói felülete
 

Mint elmondta, egy új böngészőt kap az operációs rendszer, és az Internet Explorerről egy teljesen új, könnyed megoldásra tér át a Microsoft. Források elmondása szerint a Spartan továbbra is a Microsoft Chakra JavaScript és a WebKit helyett a Trident renderelő motorját használja, a felhasználói felület pedig a Chrome-ot és a Firefoxot idézi majd. 

Az még kérdéses, hogy a Microsoft nyugdíjazza-e az Internet Explorert. Az is elképzelhető, hogy mindkét böngésző jelen lesz a rendszeren, mind mobilon, mind pedig sztali verzióban egyaránt. Mindenesetre ez lehet az egyik nagy újdonság, amelyről lehull a lepel januárban a CES-en. Akkor majd az is kiderülhet, mit is takar valójában a Spartan kódnév.

 

 

Forrás: Techspot.com