Alvás közben robbant fel egy kanadai nő Samsung telefonja

Czipperer Dia, 2014. december 9. 10:05

Egy Samsung Galaxy Ace II adta fel a harcot egyik éjszaka. Egy kanadai nő ágyában robbant fel a készülék akkumulátora, miközben aludt.

A CBC számolt be egy újabb telefontúlmeglegedési esetről. Október végén egy kanadai egyetemista lány telefonjának az aksija robbant fel, miközben aludt. A Samsung Galaxy Ace II készüléket tavaly júniusban vásárolta.

Elmondása szerint a telefon a háta mögött volt, amikor egyszer csak egy fény látott a vállá mellett elsuhanni. Ez az akkumulátorból kiáramló tűz fénye volt. A telefon a robbanástól a falnak csapódott, majd az ágyba zuhant. Az aksi az ütközéstől két különböző irányba repült, így mindkét helyen tűz keletkezett. Szerencsére a párnájával sikerült eloltania.

A Samsung szóvivője szerint átvizsgálták a telefont, és kiderült, hogy a készülékben nem hitelesített akkumulátor volt. Casserly állítása szerint azonban sosem cserélte ki az aksit.

 

 

A dél-koreai vállalat a használati útmutatóban figyelmezteti a felhasználókat az esetleges veszélyforrásokra. E szerint bizonyos esetekben felléphetnek működési zavarok az akkumulátornál. Ha például vastag ruhadarabbal, ágyneművel stb. érintkezik az eszköz, az hatással lehet a levegő áramlására, mely befolyásolhatja az készülék teljesítményét is. Ez a vállalat szerint tűz- és robbanásveszélyt okozhat, mely nem csak anyagi kárral járhat, de súlyos testi sérülést is okozhat.

A vállalat kicserélte a telefont, de a lány a CBC-nek elmondta, hogy sosem használja többé.

 

 

Forrás: Mashable.com